Sport

Komentari 29

Maminjo moli za podršku Dinamu: Poziv na jedinstvo

Maminjo moli za podršku Dinamu: Poziv na jedinstvo

Nakon što su BBB-i pozvali na bojkot, javnosti su se obratili i iz Dinama. 'Pozivaju istinske navijače i članove da kao i do sada, podržavaju svoj klub'

Stanje u Maksimiru već dugo je kaotično, a smjena sad bivšeg trenera Velimira Zajeca pokrenula je lavinu nezadovoljstva kod navijača. Bad Blue Boysi bojkotirat će utakmice Dinama u Europi, ali i domaćem prvenstvu. Samo dan nakon takve odluke BBB-a, oglasili su i 'modri'. Na Dinamovoj stranici osvanuo je 'Poziv na jedinstvo':

NK Dinamo poziva sve istinske navijače i članove kluba da kao i uvijek do sada, podržavaju svoj klub. Klub koji je zagrebačka i hrvatska svetinja i klub koji je u posljednjih pet godina postigao niz uspjeha od kojih ćemo nabrojati samo neke:
1. NK Dinamo je u posljednjih pet sezona pod vodstvom sadašnje Uprave osvojio svih 5 naslova prvaka Hrvatske uz ukupnu bodovnu razliku prema Hajduku kao drugom hrvatskom najuspješnijem nogometnom klubu od gotovo 100 bodova. U istom periodu osvojena su i tri Kupa Hrvatske te oba održana Superkupa. Osvojeno je 10 od mogućih 12 domaćih naslova
2. U posljednjih pet sezona pod vodstvom sadašnje Uprave četiri puta je nastupao u grupnoj fazi natjecanja Europske lige i u tom periodu je odigrao 42 europske utakmice te je jedini hrvatski klub sa značajnijim europskim nastupima i rezultatima.
3. NK Dinamo je u proteklih pet godina pod vodstvom sadašnje Uprave postao ključni 'proizvođač' igrača za nogometnu reprezentaciju Hrvatske i stožerni klub hrvatskog nogometa. iz Dinama su u reprezentaciju ušli Modrić, Eduardo, Ćorluka, Kranjčar... Većina ovih igrača potekla je iz Dinamove nogometne škole koja ima najbolje rezultate u Hrvatskoj, a Dinamo je promovirao više mladih igrača iz svoje škole od bilo kojeg drugog hrvatskog nogometnog kluba.
4. NK Dinamo je po trenutno važećoj rang listi UEFA-e klub sa najboljim koeficijentom od svih klubova sa prostora bivše Jugoslavije i sa tri puta boljim koeficijentom od Hajduka
5. NK Dinamo skrbi godišnje za oko 2.000 sportaša i djelatnika. Uz prvu momčad i sve mlađe kategorije NK Dinamo, tu su i NK Lokomotiva, Ženski NK Dinamo Maksimir, Atletski klub Dinamo Zrinjevac, Atletski klub za osobe sa invaliditetom Agram Zagreb
6. NK Dinamo je financijski najstabilniji i najorganiziraniji sportski klub u Hrvatskoj koji uplaćuje najveći iznos PDV-a godišnje u proračun RH. NK Dinamo je ustrojen kao Udruga građana, te se sva nadležna tijela kluba biraju legalnim metodama, sukladno statutu kluba i Zakonu o Udrugama građana. Uprava kluba podnosi izvješće o radu Izvršnom odboru kluba, a Izvršni odbor kluba podnosi izvješće o radu Nadzornom odboru kluba. Isto tako klub svakodnevno surađuje sa nadležnim financijskim institucijama RH i do sada nije zaprimio niti najmanju primjedbu na račun poslovanja.

STOGA JOŠ JEDNOM POZIVAMO SVE ISTINSKE NAVIJAČE I ČLANOVE KLUBA NA JEDINSTVO I MAKSIMALNU PODRŠKU, U TRENUCIMA KADA SE KLUB BORI ZA 4. UZASTOPNI ULAZAK U UEFA EUROPSKU LIGU I 6. UZASTOPNI NASLOV PRVAKA HRVATSKE.

Najčitaniji članci