Obavijesti

Sport

Komentari 54

City iz penala u 95. minuti do pobjede; United dobio Arsenal

City iz penala u 95. minuti do pobjede; United dobio Arsenal
8

Nedjelja u Premiershipu je iznimno zanimljiva i kvalitetna, a od dvije utakmice 22. kola prvi su je odradili igrači vodećeg Manchestera i trećeplasiranog Tottenhama

VIDEO

Završilo je pobjedom domaćina 3-2, a pogodak vrijedan tri boda i nastavka soliranja na vrhu ljestvice postigao je Talijan Mario Balotelli i to u 95. minuti. U trenucima kada se očekivao kraj ogleda Balotelli je primio loptu blizu suparničkog šesnaesterca. Doslovno se ugurao u njega, a potom ga je King sapleo i sudac Webb je pokazao na jedanaesterac. Talijan je sam preuzeo pritisak na sebe i postigao pogodak koji je trenutačno Cityja odvojio od Uniteda na šest, a od Tottenhama na čak osam bodova.

Inače, pravo ludilo je na travnjaku Etihada zavladalo od 56. do 65. minute. U tih deset minuta su postignuta četiri pogotka. Da stvar bude uzbudljivija prvo je Manchester City poveo 2-0 pogocima Nasrija i Lescotta, no vrlo brzo su gosti anulirali kompletno vodstvo gostiju, a do izjednačenja su došli preko Defoea i Balea.

Ta dvojica igrača su samo nekoliko trenutaka prije Balotellijevog gola na drugoj strani mogli potpuno ušutkati domaće navijače. Bale je probio lijevu stranu, poslao loptu pred domaća vrata gdje je Defoe praktički zakasnio, s pravom reakcijom, jedan centimetar.

Od hrvatskih nogometaša svih je 90 minuta u redovima Tottenhama veznim redom dirigirao Luka Modrić, dok je Niko Kranjčar tijekom cijele utakmice ostao na klupi za pričuve.

Koliko je to bila otvorena utakmice s obje strane najbolje govori statistika. City je imao ukupno 16 udaraca (četiri u okvir, tri pogotka), a Tottenham 14 udaraca (tri u okvir, dva gola).

United slavio na Emiratesu 2-1

Nogometaši Manchester Uniteda su i nakon nedjelje zadržali priključak s gradskim rivalom Cityjem na vrhu ljestvice i cijela se sezona u Premiershipu pretvara u borbu dva mančesterska kluba za sam vrh ljestvice...

City je u 95. minuti došao do pobjede protiv Tottenhama 3-2, a nešto je kasnije, u drugom derbiju dana, United slavio na Emirates stadionu kod Arsenala 2-1. Inače, bio je to treći poraz zaredom Arsenala u Premiershipu, a to mu se posljednji put dogodilo u travnju 2007. godine.

Arsenal je mogao nakon ovih 90 minuta izvući i bolji rezultat, ali je kao i mnogo puta dosad u ovakvim derbijima bio donekle naivan. Propustio je domaćin mnogo šansi, pogotovo Robin van Persie, koji se, istina, iskupio u 71. minuti kada je postigao izjednačujući gol.

No, na kraju je opet Manchester imao zadnju riječ, odnosno Daniel Welbeck koji je u 81. minuti postigao odlučujući pogodak. Time je United zadržao korak sa Manchester Cityjem koji i dalje ima tri boda više.

Arsenalu je ovo drugi domaći poraz u sezoni čime je potpuno izgubio korak s vodećim momčadima i borba za četvrto mjesto vjerojatno ostaje njihov jedini mogući ostvarivi cilj.

Recimo da Thierryja Henryja nije bilo u sastavu domaćina, dok je Paul Scholes za goste ušao na travnjak tijekom drugog dijela. Također, u drugom poluvremenu se, izgleda ozbiljnije, ozlijedio igrač gostiju Nani koji je bio iznesen s travnjaka.

Premiership, 22. kolo:

Manchester City - Tottenham 3-2 (Nasri 56, Lescott 59, Balotelli 90+5 / Defoe 60, Bale 65)

Arsenal - Manchester United 1-2 (Van Persie 71 / Valencia 45+2, Welbeck 81)

Redoslijed: 

1. Manchester City 54, 2. Manchester United 54, 3. Tottenham 46, 4. Chelsea 41, 5. Arsenal 36 (-1)...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju