Obavijesti

Sport

Komentari 21

Man. United rutinirano protiv QPR-a, Cazorla spasio Arsenal

Man. United rutinirano protiv QPR-a, Cazorla spasio Arsenal
4

Manchester United trenutno bježi gradskom rivalu Cityju za velikih 15 bodova na ljestvici Premiershipa, ali 'građani', ujedno i branitelji naslova, imaju utakmicu manje

VIDEO

Manchester United nastavio je u sklopu 27. kola prve engleske nogometne lige svoj put prema naslovu prvaka pobjedom kod QPR-a, dok je Arsenal nakon razočravajućeg prošlog tjedna svladao Aston Villu...

United je kao prvoplasirana momčad Premierlige gostovao na Loftus Roadu kod posljednjeplasirane i slavio pogocima Brazilca Rafaela i "neuništivnog" Velšanina Ryana Giggsa.

QPR se izvrsno držao, štoviše ravnopravno je parirao momčadi Sir Alexa Fergusona sve do 23. minute prvog poluvremena, kada je Brazilac Rafael fantastičnim pogotkom "presjekao" entuzijazam kod domaćih nogometaša!

Rafael je izvan kaznenog prostora iz voleja opalio loptu, koja je neobranjivo završila u mreži sunarodnjaka mu Julija Cesara. Nogometaši menadžera Harryja Redknappa pribrali su se nakon toga i ponovno uspostavili ravnotežu na travnjaku, ali bili su bespomoćni u 80. minuti utakmice kada je Giggs stavio točku na "i". Portugalac Nani sjajno je poslužio brzonogog Giggsa koji neumoljivo zabija svoj drugi prvenstveni pogodak ove sezone.

United trenutno bježi gradskom rivalu Cityju za velikih 15 bodova, ali "građani", ujedno i branitelji naslova, imaju utakmicu manje.

Arsenal je nakon katastrofalnog prošlog tjedna, u kojem je ispao iz FA Cupa (Blackburn 0-1) i došao na prag istog u Ligi prvaka (Bayern 1-3 na Emiratesu), pobijedio Aston Villu s 2-1.

Španjolac Santi Cazorla bio je junak Arsenalove pobjede s dva pogotka, kojima je došao na diobu prvog mjesta strijelaca kluba (11) zajedno s Theom Walcottom.

Cazorla je najprije u 6. minuti, nakon što mu se lopta vratila u noge uslijed pokušaja udarca, zavukao loptu kroz noge dvojice igrača Aston Ville u obrani, ostavivši golmana Brada Guzana bez ikakvih šansi. Bio je to 10. Cazorlin pogodak ove sezone, kojim je postao prvi igrač nakon Thierryja Henryja i sezone 1999/2000 koji je u svojoj debitantskoj sezoni zabio najmanje 10 golova.

Arsenal je nakon toga nastavio dominirati, ali zbog previše petljanja pred golom momčadi iz Birminghama nije došao do drugog pogotka. Štoviše, uslijedila je kazna za propuštene prilike, a kaznio ga je Austrijanac Andreas Weimann. Bila to sjajna kontra Aston Ville, kojoj je pripomogao Per Mertesacker slabim izbijanjem lopte glavom. Weimanna je u konačnici poslužio N'Zogbia.

Deset minuta nakon izjednačenja menadžer Arsene Wenger šalje na travnjak Lukasa Podolskog, te kreće prava ofenziva londonskog sastava. Trud se isplatio u 85. minuti kada siječanjsko pojačanje Nacho Monreal šalje povratnu loptu s gol-aut linije Aston Ville, a na nju natrčava Cazorla i lijevom nogom zabija svoj 11. ovosezonski pogodak za konačnih 2-1

Od ostalih rezultata izdvojimo poraz Evertona kod Norwicha 2-1, iako je sve do 85. minute vodio s 1-0. Leon Osman doveo je momčad Davida Moyesa u vodstvo pet minuta prije kraja prvog poluvremena, a sve je ista prokockala u posljednjih pet, odnosno 10 minuta utakmice.

Najprije je Kaiansu Kamara u 85. izjednačio na 1-1, a onda je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade grant Holt postigao pobjednički pogodak i bacio prepuni Carrow Road u ekstazu. Recimo da je Kamara postao prvi igrač iz Sierra Leonea koji je zabio u Premierligi!

Nikica Jelavić započeo je utakmicu u početnom sastavu, a igru je naspustio u 79. minuti, samo pet prije nego što su kola Evertona krenula nizbrdo.

Premierliga, 27. kolo, rezultati:

  • Arsenal - Aston Villa 2-1 (Cazorla 6, 85 / Weimann 68)
  • Norwich - Everton 2-1 (Kamara 85, Holt 90+4 / Osman 39)
  • QPR - Manchester United 0-2 (Rafael 23, Giggs 80)
  • Reading - Wigan 0-3 (Kone 44, 45, Figueroa 48)
  • West Bromwich - Sunderland 2-1 (Lukaku 35-11m, 75 / Sessegnon 79)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...