Sport

Komentari 104

Mancini: Nismo pobijedili na naš talijanski način. Busquets: Pa bili smo bolji od Talijana!

Mancini: Nismo pobijedili na naš talijanski način. Busquets: Pa bili smo bolji od Talijana!

Šteta, bili smo bolji u skoro svakom trenutku utakmice. No ponosan sam na svoje igrače. Mnogi su favorizirali Italiju, a mi smo pokazali nadmoć. Ali nogomet je takav, kazao je Busquets

Čudesan niz nepobjedivosti Italija je produžila na 33. utakmicu. Ova je značila ulazak u četvrto finale EP-a, a za što je trebalo proživjeti rulet jedanaesteraca protiv Španjolske.

- Ne mogu opisati svoje emocije riječima. Kad je Locatelli promašio prvi jedanaesterac, ostali smo mirni jer smo vjerovali da možemo pobijediti - rekao je Federico Chiesa čijim je golom Italija povela u 60. minuti.

Španjolci su se vratili u 80. preko Morate, bili su bolja momčad, još je Italija promašila i prvi jedanaesterac, ali... Španjolcima nedovoljno.

- Nismo bili dobri kao dosad, ali nismo očekivali da će protiv Španjolske biti lagano. Od početka su nas stisnuli, a mi nismo puno riskirali. No, nismo pobijedili na talijanski način, stvarali smo šanse. Sad se moramo oporaviti i spremiti za finale, nismo gotovi - kazao je izbornik Italije Roberto Mancini.

Bivši talijanski reprezentativac Claudio Marchisio:

- Volio bih još jednom pogledati Jorginhovu mirnoću kod zadnjeg jedanaesterca, tako hladnokrvno. Prekrasno je vidjeti završni pobjednički zagrljaj. Španjolci su prvi koji su nas potisnuli u obranu i oni su također zaslužili proći. 

S tim se složio i Sergio Busquets.

- Šteta, bili smo bolji u skoro svakom trenutku utakmice. No ponosan sam na svoje igrače. Mnogi su favorizirali Italiju, a mi smo pokazali nadmoć. Ali nogomet je takav.

 

Najčitaniji članci