Obavijesti

Sport

Komentari 87

Mandži sve, Luki ništa: Čista petica za godinu iz snova...

Mandži sve, Luki ništa: Čista petica za godinu iz snova...
1

ČISTA PETICA? Osvoji li večeras (20.30 sati) i Svjetsko klupsko prvenstvo, Mario Mandžukić doći će do petog trofeja u 2013. godini. U finalu Bayern igra s Rajom

VIDEO

Uspije li Bayern u današnjem finalu klupskog SP-a pobijediti Raja Casablancu, Mario Mandžukić nadmašit će Zvonimira Bobana. Legendarni kapetan “vatrenih” 1994. je osvojio četiri trofeja, a Mandžo večeras ima šansu uzeti pet u 2013. godini.

Bayern je čak 50 puta vredniji od skromnog afričkog prvaka čiji su se igrači zadovoljili već pobjedom u polufinalu protiv Atletico Mineira. Okršaj s Bayernom bit će, ne bude li nekog velikog iznenađenja, igra mačke i miša.

- Bayern igra protiv Casablance? Ako u prvih 11 nije Humphrey Bogart, tu utakmicu sigurno neću gledati - rekao je trener Borussije Jürgen Klopp.

Ne cijeni previše ovo natjecanje, no sigurno bi volio da je na Guardiolinu mjestu. To bi, naime, značilo da je njegova momčad slavila u finalu Lige prvaka na Wembleyu.

- Znam da ima različitih pogleda na ovo natjecanje, ali moje je mišljenje kako je riječ o prestižnom trofeju. I lijepo je što nas samo jedna pobjeda dijeli od osvajanja - kaže Pep Guardiola, koji bi pobjedom u večerašnjem finalu došao do svojeg prvog trofeja na klupi njemačke momčadi.

- Moramo ovo osvojiti za Juppa Heynckesa - dodao je Guardiola odavši tako priznanje prethodniku koji je s klupe otišao nakon što je osvojio četiri trofeja u samo pola godine.

Guardiola je jedinu dosadašnju šansu propustio u njemačkom Superkupu, a sad mu se to ne bi smjelo ponoviti ni u ludilu.

Mario Mandžukić će biti u vrhu napada od prve minute, iako je dva dana prije utakmice, zajedno s Lahmom trenirao pod posebnim režimom. Bez njega Guardiola više ne može, ponajbolji svjetski trener i ponajbolji napadač današnjice odavno su izgladili sve nesuglasice.

- Mandžukić je fantastičan. Kad je riječ o igri glavom, najbolji je napadač na svijetu - uvjeren je Guardiola.

Glavom je zabio i u polufinalu, u kojem je Bayern pobijedio kineski Guangzhou 3-0, a do kratkog odmora u Slavonskom Brodu ostalo je još 90 minuta. U tri od četiri trofeja osvojena u 2013. ugradio je svoje golove, samo u europskom Superkupu nije bio strijelac. Osvoji li Bayern i peti trofej, Mandžin učinak bit će četiri od pet.

U ovoj je kalendarskoj godini Super Mario zabio 20 golova i sasvim sigurno će je pamtiti do kraja života. Osvojio je gotovo sve što se moglo osvojiti, njegov Bayern najmoćnija je momčad na svijetu. A na početku godine izgledalo je da bi do ovakvog uspjeha prije mogao Luka Modrić. Na kraju s Realom u 2013. nije osvojio baš ništa. A Mandžo je uzeo apsolutno sve.

Robert Jarni je birao svojih najboljih 11 igrača za Uefu. Naravno da se našlo mjesta i za Mandžukića.

- Mandžo je postao top klasa - rekao je Jarni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku