Obavijesti

Sport

Komentari 17

Mandžo otkrio zašto je otišao u mirovinu: Mirno sam to primio, a Broz će trčati i bez treninga

Mandžo otkrio zašto je otišao u mirovinu: Mirno sam to primio, a Broz će trčati i bez treninga

Volio bih vidjeti još jednog Hrvata u Juventusu i rado bih ga preporučio, ali ne preko medija, rekao je bivši hrvatski reprezentativac i otkrio: Nisam siguran hoću li u trenerske vode

VIDEO

Zabio je najvažniji gol u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije, odveo "vatrene" u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji, a u Kataru će biti u drugačijoj ulozi i s klupe pratiti donedavne suigrače. Mario Mandžukić (36) o novoj je nogometnoj etapi u životu govorio u intervjuu za La Gazzettu dello Sport.

- Kad sam se odlučio povući iz nogometa prošle godine, bio sam miran sa sobom jer sam ostvario sve ciljeve o kojima sam sanjao kao dijete. Profesionalni nogomet donosi puno radosti i uzbuđenja i znam da je to bio privilegij. Ali nogomet nije samo igra nedjeljom, treba živjeti život koji uključuje mnoga putovanja, hotele, fizički napor i odricanja. Uživao sam u igračkoj karijeri, ali uživam i u novom poglavlju - rekao je Mario.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se Mandžo predstavio u Milanu

Pokretanje videa...

Prvi Mandžukićev intervju u Milanu 04:42

Izbornik Zlatko Dalić pozvao ga je u stožer prije godinu dana i brzo ga prebacio na novu ulogu.

- Ne razmišljam o prošlosti i ne trošim vrijeme na žaljenje za nogometom. Volim raditi s hrvatskom reprezentacijom. Zlatko Dalić odličan je vođa, a u stožeru su još dvojica bivših igrača s kojima sam igrao, Ćorluka i Olić, i sad dijelimo odgovornost kao treneri. Atmosfera u hrvatskoj reprezentaciji posebna je, kao obitelj smo.

A što je s budućnosti i trenerskim poslom?

- Ne mogu reći sa sigurnošću, ali ostat ću vezan za nogomet. Ovo je zasad u redu, mislim da mogu dati doprinos reprezentaciji - kaže Mandžo.

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Bugarska

Veznjak Intera Marcelo Brozović nije zaigrao od utakmice protiv Austrije u Beču krajem rujna. Hoće li biti spreman za Mundijal?

- Možda bi me i brinulo da je u pitanju netko drugi, ali ne i Marcelo. Ne treba podcjenjivati takvu ozljedu, ali poznavajući njegov karakter i fizičke sposobnosti, ne bojim se. Bitno da se dobro oporavi i siguran sam da će istrčati svojih 11-12 kilometara bez treninga.

Upitali su ga i postoji li neki hrvatski nogometaš njegova duha kojeg bi preporučio Juventusu.

- Volio bih vidjeti još jednog Hrvata u crno-bijelom dresu. Kao sunarodnjak, a prije svega kao član stručnog stožera, rado bih nekoga preporučio, ali nikad preko medija. Hrvatska je zemlja talenata i sigurno ima igrača koje bih sad ili u budućnosti mogao vidjeti u Juveu.

Mario Mandžukić objavio kraj karijere

Je li i dalje "Mr. No Good", kako ga je prozvao bivši suigrač Patrice Evra?

- Kakav smiješan tip. Iskreno, bio je to lijep nadimak i zabavili smo se, nije mi uopće smetao. Prijatelji znaju da volim zezanciju, a oni koji me dobro poznaju vidjeli su koliko se smijem. Imam poseban smisao za humor i nisam se promijenio, volim se zabavljati s prijateljima i članovima stožera. Ali i dalje ćete vidjeti "Mr. No Gooda" s vremena na vrijeme - rekao je srebrni "vatreni".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...