Obavijesti

Sport

Komentari 33

'Mandžo' tragičar u Areni: E, da su svi kao Tomečak

'Mandžo' tragičar u Areni: E, da su svi kao Tomečak
10

Igrali smo s tri igrača manje, rekao je trener Jurčić nakon poraza od Ajaxa. Nije ih htio imenovati, ali jasno je da misli na Mandžu, Moralesa i Papa...

VIDEO

Amsterdamski junak iz listopada 2007., Mario Mandžukić, postao je tragičar. Igrač od kojeg su se Nizozemcima tresle noge sakrio se u mišju rupu i nije iz nje izlazio 90 minuta. Zapravo, previše je Dinamovih igrača bilo u mišjoj rupi. Papadopoulos, Vrdoljak, Morales i Badelj kao da nisu ni došli na utakmicu protiv Ajaxa.
- Hajde, naprijed, iziđite - vikao je trener Kruno Jurčić pokušavajući razbuditi momčad. No nije išlo. Nudili su se Nizozemci, otvarali prostor, no sve je to sinoć malo vrijedilo.
Uostalom, kako pobijediti ako momčad u okvir protivničkoga gola prvi put pukne loptu tek u sučevoj nadoknadi? Tri minute prije kraja. Nakon što je nekoliko puta nervozno skočio, Jurčić je napokon izvadio Mandžukića. Nije ga, kao Moralesa i Papadopoulosa, dočekao uz aut-liniju i pružio mu ruku potapšavši ga po ramenu. Nije ga ni pogledao. Niti je Mandžukić, kao spomenuti dvojac, odjenuo klupsku jaknu i sjeo na klupu odgledati utakmicu do kraja. Nije ga bilo briga. Odjurio je u svlačionicu ni ne okrenuvši se.
- Teško je bilo igrati, jako teško. Mi smo igrali s tri igrača manje. Trojica nisu uopće 'istrčala’ na travnjak - kratko je nakon utakmice dobacio ljutiti Kruno Jurčić. Nije ih imenovao, no nije teško zaključiti o kojem je tercetu riječ. Papadopoulos, Morales i Mandžukić mislima su bili negdje izvan Amsterdam Arene. Nije ni Kruno Jurčić bez krivnje. Iako se vidjelo da momčad nema ni glavu ni rep, prvu izmjenu obavio je tek nakon 60 minuta igre.
- Moramo vjerovati svojim ljudima, a ovi koji su ušli imali su dovoljno vremena da se iskažu - rekao je na to Kruno Jurčić.
Jedine svijetle točke u, za Dinamo, tužnoj amsterdamskoj večeri bili su Lovren, Sammir i Tomečak. Potonji je morao 68 minuta sjediti i gledati Grka, koji je bio iritantno loš. No onda je u sučevoj nadoknadi Tomečak barem malo ublažio sramotnu igru suigrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti