Obavijesti

Sport

Komentari 339

Bayern juri prema četvrtfinalu, Arsenal 'pao' s igračem manje!

Bayern juri prema četvrtfinalu, Arsenal 'pao' s igračem manje!
13

Bayern je u Londonu pobijedio Arsenal 2-0 golovima Kroosa i Müllera. "Topnici" su od 40. minute igrali s igračem manje. Mandžukić je igrao do 64. minute utakmice...

VIDEO

Ako im prepustimo loptu, patit ćemo. Nemoguće je dominirati protiv Arsenala na ovom terenu, ali mi ćemo to pokušati, rekao je Pep Guardiola uoči prve utakmice osmine finala Lige prvaka. 

Bayern je slavio u Londonu 2-0 golovima Tonija Krossa (54') i Thomasa Müllera (88').

Više od 45 minuta Bavarci su igrali s igračem više. Pred kraj prvog dijela golman "topnika" Wojciech Szczesny dobio je izravni crveni karton zbog prekršaja na Arjenu Robbenu. Nizozemac je primirio dugu loptu, a golman Arsenala ga je "pokosio". 

Penal je promašio Alaba, baš kao i Mesut Özil u 9. minuti utakmice. Özil je namjestio loptu na bijelu točku, a na golu ga je čekao suigrač iz reprezentacije:

- Znao sam da će zastati prije udarca i tek onda odlučiti u koji će kut pucati. Zato sam ga čekao i obranio mu. Znam kako puca u reprezentaciji - rekao je Manuel Neuer.

Bayern je od prve minute krenuo s Guardiolinom taktikom. Kad su snage na terenu bile izjednačene, Bavarci su imali preko 60 posto loptu u nogama. U drugom poluvremenu taj je postotak prešao brojku 70. 

Gosti su poveli u 54. minuti fantastičnim udarcem Tonija Kroosa. Opalio je njemački veznjak sa 17, 18 metara i zabio u gornji lijevi kut Fabianskog. Bayern je pritiskao, Arsenal gotovo da nije izlazio iz svoje polovice. 

Mario Mandžukić igrao je do 64. minute. Pep Guardiola izvadio ga je i uveo Thomasa Müllera. Pokazao se to kao pravi potez. Müller je u 88. minuti sjajno reagirao na ubačaj Philippa Lahma i zabio za konačnih 2-0.

Prva je ovo pobjeda Pepa Guardiole na Emiratesu. Španjolac je dvaput gostovao ovdje s Barcelonom, jednom je remizirao, a jednom izgubio. 

Iako Bayern s 2-0 putuje u Njemačku na uzvrat, nije sve gotovo. Prošle godine Arsenal je u prvoj utakmici izgubio 3-1, ali u Münchenu je dobio 2-0. Tada je to bilo nedovoljno za prolazak. Ove godine taj rezultat bi značio produžetke...

Arsenal imao loptu 12 posto!

U drugom poluvremenu Arsenal je imao samo 38 uspješnih dodavanja i imao je posjed lopte samo 12 posto. "Topnici" se nisu mogli suprotstaviti Bayernu koji je bio dominantan i kad je imao igrača više. U drugom dijelu ta je dominacija prešla na neku drugu razinu.

"Nije ništa gotovo"

Per Mertesacker, stoper Arsenala, smatra kako je odluka o četvrtfinalistu još daleko.

- Mi smo ove godine psihički jači nego lani, a lani smo ih dobili 2-0 u Münchenu. Nije još gotovo. Šteta, zaslužili smo zabiti barem jedan gol - rekao je Mertesacker.

Večer u znaku broja 100

  • Crveni karton koji je zaradio Wojciech Szczesny je 100. crveni karton Arsenala pod vodstvom Wengera. Tih 100 crvenih kartona dobilo je 50 različitih igrača protiv 42 različita kluba. 
  • Kroosov gol koji je zabio Arsenalu u 54. minuti utakmice je Bayernov 100. gol u svim natjecanjima ove sezone. 
  • Mario Mandžukić nastupio je u 100. utakmici za Bayern večeras...

Liga prvaka, osmina finala (prva utakmica):

  • Arsenal - Bayern 0-2 (Kroos 54, Müller 88)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 339
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta