Obavijesti

Sport

Komentari 20

Mandžukić: Trebalo mi je malo vremena, želim ostati u Juveu

Mandžukić: Trebalo mi je malo vremena, želim  ostati u Juveu
1

Želim ostati u Juventusu. Sretan sam ovdje i sljedeće godine možemo biti još bolji. Važno je zadržati momčad na okupu jer samo u tom slučaju možemo u borbu za osvajanje Lige prvaka, kaže Mandžo

VIDEO

Kada je stigao u Juventus, Mario Mandžukić našao se u nekolicini problema: morao se prilagoditi na novi sustav igre, taktiku, suigrače, a najveći problem od svega bio je što je bio izvan forme. 

No Mandžo je ove sezone upisao 13 golova uz pet asistencija u svim natjecanjima, a njegova uloga u Juventusovu osvajanju naslova prvaka bila je velika. Napadač Hrvatske nogometne reprezentacije je timski igrač, koji pomaže i obrani, a postao je nezamjenjiva karika momčadi Massimilijana Allegrija.

- Početak u Torinu nije bio jednostavan. Prvi put sam imao fizičkih problema i povezujem to s talijanskim nogometom. Dobio sam deset novih suigrača na terenu i trebalo mi je vremena da se priviknem i snađem u momčadi. Preokret se dogodio nakon utakmice sa Sassuolom: u svlačionici smo gledali jedni druge u oči, izraze lica, a tad sam shvatio da ova momčad ima karakter i da će Juventus imati veliko prvenstvo - rekao je Mario Mandžukić za Tuttosport, a zatim nastavio:

- Bio sam impresioniran organizacijom u klubu, posebno u trenucima krize u odnosu sa svima - od trenera do osoblja. Znao sam povijest kluba, ali kada dođeš ovdje, tek tada shvatiš kakav je ovdje mentalitet. Mentalitet koji je jedinstven. Sretan sam što sam pokazao da sam bitan igrač ovome klubu.

Dio zasluge pripisuje i talijanskom stručnjaku, bivšem treneru Milana Massimilijanu Allegriju.

- Massimiliano Allegri mi je puno pomogao. Želio je da dođem u Juventus, bio je uz mene i kada mi nije išlo najbolje. Uvijek me podržavao. Ako je Simeone gladijator, Allegri je čvrst, čovjek od karaktera, a ideje i rezultati koje ima govore dovoljno o njemu.

Mandžo je pričao i o eventualnom dolasku Edinsona Cavanija. Kako kaže, to su stvari o kojima brine klub.

- Želim ostati u Juventusu. Sretan sam ovdje i sljedeće godine možemo biti još bolji. Važno je zadržati momčad na okupu jer samo u tom slučaju možemo u borbu za osvajanje Lige prvaka. Što ako dođe Cavani? To su stvari o kojima se brine klub.

Za kraj se dotakao Paula Pogbe, vjerojatno najboljeg svjetskog veznjaka svojeg uzrasta.

- U karijeri sam vidio puno sjajnih veznjaka, ali nikoga Paulovog kalibra u tim godinama, takve kvalitete i potencijala. Postat će jedan od najboljih, možda i najbolji na svijetu. Rekao sam mu da mora ostati u Torinu još koju godinu kako bi dovršio svoj razvoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku