Obavijesti

Sport

Komentari 101

Mandžukić zabio i asistirao za novo visoko slavlje Bayerna

Mandžukić zabio i asistirao za novo visoko slavlje Bayerna
8

Mandžukiću je ovo 11. gol koliko na drugom mjestu najboljih strijelaca imaju i Lewandowski i Aubameyang iz Borussije D. Vodeći je Ramos iz Herthe s 13 golova

VIDEO

U posljednjoj utakmici 19. kola njemačkog prvenstva Bayern München je pred 71.000 gledatelja na Allianz Areni svladao Eintracht Frankfurt s 5-0 i tako zadržao prednost od 13 bodova ispred Bayer Leverkusena i čak 17 ispred trećeplasirane Borussije Dortmund. 

Momčad koju vodi Pep Guardiola povela je već u 12. minuti nakon što je jednu visoku loptu glavom spustio Mario Mandžukić za Götzea koji je precizan za 1-0 vodstvo. Hrvatski je reprezentativac nakon izostanka iz momčadi protiv Borussije Mönchengladbach i ulaska u drugom poluvremenu protiv Stuttgarta, dočekao i start od prve minute, a prije asistencije za gol imao je i odličan pokušaj iz voleja koji mu je gostujući golman obranio te sjajno dodavanje glavom za Shaqirija čiji je udarac okrznuo vanjski dio stative. 

Nekoliko minuta nakon svoje tek prve asistencije u sezoni Mandžukić je u jednom skoku s protivničkim golmanom Trappom dobio težak udarac laktom u arkadu, no nakon ukazivanja pomoći nastavio je s igrom. Nekih desetak minuta nakon toga u još jednom skoku Mandžo se sudario s protivničkim igračem glavama i ostao ležati s bolnom grimasom na licu, ali nakon što je na trenutak izašao s terena, ipak se vratio i nastavio igrati. 

Krvario za momčad

U 44. minuti Mandžo je ponovno najviši u skoku i glavom spušta loptu koja se nakon par odbijanja od protivničkih igrača odbija do Riberyja koji pogađa za 2-0. 

Vodstvo bavarske momčadi na asistenciju Götzea povećao je Arjen Robben u 67. minuti nakon što je prije svega dvije minute zamijenio Shaqirija. Za 4-0 glavom je pogodio Dante u 69. nakon ubačaja Riberyja, a konačnih 5-0 postavio je Mandžukić u 89. minuti nakon što je lažnjakom okrenuo Marca Russa na nekih 10 metara iskosa s desne strane i lijevom nogom poluvisoko pogodio u suprotni kut. 

Hrvatskom reprezentativcu ovo je 11. gol sezone koliko imaju i Robert Lewandowski i Pierre-Emerick Aubameyang iz Borussije Dortmund, što je dva gola manje od najboljeg strijelca dosadašnjeg dijela prvenstva, Gustava Adriána Ramosa Vásqueza iz Herthe, koja je danas poražena na domaćem terenu od Nürnberga s 3-1. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku