Sport

Komentari 66

Manje brige za Dalića: Na Euro će smjeti čak trojica igrača više

Manje brige za Dalića: Na Euro će smjeti čak trojica igrača više

Uefa je potvrdila najavljivanu promjenu pa će izbornici 24 reprezentacije smjeti povesti čak 26 igrača na završni turnir, ali će za svaku utakmicu u zapisniku i dalje smjeti biti 23 imena

Uefin izvršni odbor potvrdio je ono o čemu se govorilo proteklih nekoliko dana. Izbornici će na Europsko nogometno prvenstvo od 11. lipnja do 11. srpnja smjeti povesti čak 26 igrača, trojicu više nego u uobičajenim okolnostima.

POGLEDAJTE VIDEO: Rekorder Luka Modrić

Razlog? Dakako, pandemija korona virusa. U krovnoj nogometnoj organzaciji žele smanjiti rizik oko sastavljanja momčadi zbog eventualnih pozitivnih slučajeva na covid i karantene.

Ipak, za svaku pojedinu utakmicu moći će konkurirati 23 igrača, kao i dosad za velika natjecanja, što znači da će najviše trojica igrača biti na tribinama.

Izbornici 23 sudionika Eura, pa tako i hrvatski Zlatko Dalić, do 1. lipnja moraju poslati Uefi konačan popis. On će ga javnosti predstaviti nakon prijateljske utakmice protiv Armenije u Velikoj Gorici istog dana.

Do prve utakmice, koja je za Hrvatsku 13. lipnja na Wembleyu protiv Engleske, Dalić će smjeti napraviti neograničen broj promjena u slučaju ozbiljnije ozljede ili bolesti, u što se računa i izolacija zbog covida. Iznimka su golmani, koje se u tom slučaju može zamijeniti tijekom cijelog turnira.

Ipak, igrač koji jednom ispadne s popisa više se na njega ne smije vraćati, kažu iz Nyona.

Najčitaniji članci