Obavijesti

Sport

Komentari 6

Manje prodaja i špekulacija oko Bjelice, svi spremni za Europu!

Manje prodaja i špekulacija oko Bjelice, svi spremni za Europu!
6

Euro je trebao biti veliki izlog za Livakovića i Petkovića, članove početne postave hrvatske reprezentacije. Dinamovce do kraja sezone očekuje laganica, pa će svi biti spremni za početak nove sezone...

VIDEO

Uefa je proteklih dana donijela odluku o odgodi Europskog prvenstva za ljeto 2021. godine, a taj će potez čelnih ljudi krovne europske nogometne organizacije bitno utjecati i na bližu budućnost hrvatskog nogometa. Jasno, teško je u ovoj situaciji nagađati kada će se opet lopta zakotrljati na našim terenima, a odgoda Eura svim klubovima donosi određene plusove i minuse. A kako s te strane stoji Dinamo?

Pokretanje videa...

00:39

1. Svi će biti spremni za europske kvalifikacije

Nenad Bjelica već je u nekoliko navrata izrazio zabrinutost zbog nadolazećeg ljeta, pa i utjecaja koji bi Europsko prvenstvo imao na njegovu momčad. Dinamo u svojim redovima ima mnoštvo reprezentativaca, velik broj ih se nadao nastupu na Euru (Livaković, Petković, Oršić, Kadzior, Gavranović, Moubandje), a dio igrača (Gojak, Hajrović, Ademi, pa i Kastrati koji tek dolazi) priliku za odlazak na veliki turnir imao bi preko play-offa.

Zagrepčani u tom slučaju ne bi na početku europskih kvalifikacija mogli računati na velik broj prvotimaca koji bi poslije Eura produljio na 'godišnji odmor'. Sada u Dinamu s tim neće imati problema, Nenad Bjelica bi već od prvog dana priprema mogao računati na sve igrače. A samim time bi, i prve europske stepenice, na novom putu prema Ligi prvaka trebale biti - laganica... 

2. Još manje odlazaka ključnih igrača

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić nedavno je poručio kako se 'modri' ovoga ljeta neće 'raspasti', kako svlačionicu neće napustiti četiri-pet ključnih igrača. Naravno, nitko ne može predvidjeti do kada će Livaković, Petković ili Oršić ostati u Dinamu, a jednogodišnjom odgodom Europskom prvenstva njihov bi boravak u Maksimiru mogao biti i nešto dulji od očekivanoga. Prodaja će sigurno biti, ali...

Champions League - Group C - Atalanta v Dinamo Zagreb

Ovaj je trojac u fokusu Zlatka Dalića, a Dominik Livaković i Bruno Petković su posljednjih mjeseci bili i standardni članovi početne postave hrvatske reprezentacije. Kao takvi bi na Europskom prvenstvu bili u velikom izlogu, par sjajnih obrana (Livaković) ili odličnih poteza (Petković), kao i još jedan kvalitetan rezultat 'vatrenih' ovaj bi tandem bitno pogurao prema inozemstvu. A sada su dinamovci/reprezentativci ostali bez velikog turnira, pa i najveće prigode za dokazivanje.

3. Odgoda Eura donosi i manju zaradu

Dinamo posluje u pozitivi, a početkom godine 'modri' su pitanje financijske budućnosti riješili i prodajom Danija Olma. Opet, Zagrepčani žive od prodaje igrača, hrvatskom prvaku bi idealno bilo tijekom svakog prijelaznog roka kvalitetno utržiti nekog igrača. Jasno, toga će biti i ovoga puta, ali odgoda Europskog prvenstva bitno će utjecati i na cijenu nekih pojedinaca, pogotovo reprezentativaca.

Split: U 25. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

U Maksimiru su s nestrpljenjem čekali taj Euro, nadali se sjajnim predstavama Livakovića, Petkovića, Kadziora ili nekih drugih pojedinaca, veliko natjecanje je idealno za dizanje cijena. Za te će igrače i ovoga ljeta biti ponuda, no pitanje je tko će doista uspjeti čelnike Dinama 'izbiti iz cipela'. Opet, teško nam je zamisliti da će standardni hrvatski reprezentativci (Livaković i Petković) još (pre)dugo biti u Maksimiru, za njih bi i bez nastupa na Euru ubrzo moglo biti dosta ponuda.

4. Dinamo do kraja sezone očekuje - laganica

Dinamo bi, ako se uopće i nastavi hrvatsko prvenstvo, do kraja sezone trebao imati - klasičnu laganicu. Punih deset kola prije kraja HNL-a 'modri' imaju veliku prednost, čak 18 bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Rijeku, a 19 bodova više od trećeplasirane Lokomotive. Naslov prvaka praktički je osiguran, a kako su 'plavi' već ispali iz Kupa, Dinamo tek treba odraditi kraj sezone. 

Zagreb: Juniori Dinama i Šahtara sastali se u 4. kolu UEFA-ine Juniorske lige

U tom bi periodu Nenad Bjelica mogao forsirati neke mlade igrače na koje u Maksimiru ozbiljno računaju (Đira, Gvardiol, Kulenović, Marin, Ćuže), a pokoju minutu mogli bi dobiti inozemni klinci (Burton, Godoy), pa i neki od juniora (Josipović, Šutalo, Jurišić, Franjić, Hrvoj, Krizmanić, Julardžija...) koji su i ove sezone oduševili u Europi. Seniori tako po potrebi mogu i ranije na odmor, sve kako bi spremni dočekali početak novih priprema.

5. Manje špekulacija oko odlaska Nenada Bjelice

Nenada Bjelicu ugovor s Dinamom veže do ljeta 2021. godine, iako su posljednjih mjeseci već krenule špekulacije oko odlaska iz Maksimira. Proteklih mjeseci dosta ga se spominjalo i kao jednog od glavnih kandidata za preuzimanjem hrvatske reprezentacije poslije Europskog prvenstva. Zlatko Dalić bi zbog odgode Eura ubrzo trebao dobiti novi ugovor, pa 2021. godine voditi 'vatrene' u pohod na još jednu medalju s velikog natjecanja. 

Trener Dinama tako će, do daljnjega, dobiti prijeko potreban mir. Za planiranje cjelokupnih priprema, pa i slaganje igračke križaljke za novu sezonu. Oko njega više neće biti toliko špekulacija, barem ne kao proteklih mjeseci. Pogotovo u slučaju da se Zlatko Dalić doista ovog ljeta, poslije predviđenog Eura povukao s mjesta izbornika hrvatske reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog