Obavijesti

Sport

Komentari 52

ManU okrenuo 'redse' i osvojio Kup prvaka, Rooney najbolji

ManU okrenuo 'redse' i osvojio Kup prvaka, Rooney najbolji
4

U finalu Međunarodnog kupa prvaka Manchester United pobijedio je Liverpool 3-1 i tako došao do naslova na turniru u SAD-u. Prvi je to trofej za Louisa van Gaala...

VIDEO

Louis van Gaal osvojio je prvi trofej na klupi Manchester Uniteda samo nekoliko tjedana nakon što je stigao na Old Trafford. Istina, radi se o pripremnom turniru, Međunarodnom kupu prvaka , ali i on će dobro doći za samopouzdanje uoči starta prvenstvene sezone.

- Lijepo je za navijače u SAD-u i kod kuće što smo pobijedili Liverpool - rekao je Van Gaal nakon utakmice.

'Crveni vragovi' pobijedili su Liverpool u finalu 3-1 pred nešto više od 50.000 gledatelja na stadionu Sun Life u Miamiju iako su rano pali u zaostatak.

VIDEO

Steven Gerrard doveo je 'redse' u vodstvo već u 14. minuti nakon što je Phil Jones pokosio Raheema Sterlinga u šesnaestercu Liverpoola. Iz penala je mirno pogodio za 1-0.

Wayne Rooney vratio je United u igru u desetoj minuti drugog poluvremena nakon što ga je dugom loptom pronašao Javier Hernández . Engleski reprezentativac iz voleja je fino pogodio drugi kut Mignoletova gola za izjednačenje, a samo dvije minute poslije momčad s Old Trafforda upotpunila je preokret dalekometnim udarcem Juana Mate koji se odbio od Sakha i prevario Mignoleta.

Rooney je već proslavio drugi gol u 65. minuti kada je u mrežu pospremio odbijanac Younga koji je s desnog boka odsjeo na gornjoj strani gola , vratio se u polje, a crvena "desetka" pospremila ga u mrežu. Iako su suci prvotno priznali gol , naknadnom provjerom pravedno su ga poništili .

Iako se samo minutu poslije Liverpool trebao vratiti u igru iz penala koji nije dosuđen nakon starta Herrere na Sterlingu, United je do kraja ipak zabio treći gol . Tri minute prije kraja nakon novog ubačaja Younga krasnim je udarcem Lingaard potvrdio trofej.

- Naravno da smo razočarani što smo izgubili finale, ali bilo je to sjajno putovanje - komentirao je američku turneju Brendan Rodgers , trener Liverpoola.

Na putu do naslova United je pobijedio Romu , Inter i Real Madrid , a Wayne Rooney nakon utakmice proglašen je i najboljim igračem turnira .

Premijerligaška sezona počinje već za 11 dana, 16. kolovoza . U prvom kolu Manchester dočekuje Swansea, a Liverpool Southampton.

Međunarodni kup prvaka, finale

  • Manchester United - Liverpool 3-1 (Rooney 55', Mata 57', Lingaard 87' / Gerrard 14' (pen.))

Manchester United : De Gea, Evans (Blackett 45'), Smalling, Jones, Valencia (Shaw 8'), Herrera (Lingard 78'), Fletcher (Cleverley 45'), Young, Mata (Kagawa 69'), Rooney, Hernández (Nani 69')

Liverpool: Mignolet, Kelly, Johnson, Škrtel, Sakho (Touré 74), Gerrard (Lucas 62), Allen (Can 62), Henderson, Coutinho (Peterson 77'), Lambert (Ibe 62'), Sterling

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 52

VIDEO

VIDEO Navijači Dinama pjevaju 'Bit će Rijeka ku*** šampion!', a pogledajte što radi Petković
KLASAN POTEZ

VIDEO Navijači Dinama pjevaju 'Bit će Rijeka ku*** šampion!', a pogledajte što radi Petković

Francuz Bernauer nije bio svjestan što viče masa pa je podigao ruke, a onda mu je sve objasnio 18-godišnji Vrbančić. Dok je Petković stigao iz pozadine i jednim pogledom smirio Ristovskog

Čavlina odlazi u ligaškog rivala, Pjaca je na korak od Dinama
DOZNAJEMO

Čavlina odlazi u ligaškog rivala, Pjaca je na korak od Dinama

Dinamo je Čavlinu pustio bez odštete u Lokomotivu, ali je u dogovor ugradio klauzulu po kojoj na njega ima pravo prvokupa po povlaštenoj cijeni od 700.000 eura. Želi ga otkupiti pa dati na kaljenje u Osijek
Kalinić: Ako bi Dalić bio treći s juniorima, neka na Euru stavi Baturinu umjesto Modrića
NOVI SPORTSKI DIREKTOR

Kalinić: Ako bi Dalić bio treći s juniorima, neka na Euru stavi Baturinu umjesto Modrića

Za Livaju nismo dobili ponudu, a Perišić ima ugovor do kolovoza i na njemu je hoće li ostati. Stranci moraju naučiti hrvatski u tri mjeseca, a trener stiže do kraja idućeg tjedna, rekao je Nikola Kalinić