Obavijesti

Sport

Komentari 47

Mara je zvijezda Poljuda: Baka od 88 godina druka za Hajduka

Mara je zvijezda Poljuda: Baka od 88 godina druka za Hajduka
13

MOLITVA Bogu sam se molila da Hajduk pobijedi, nije uspjelo, ali ufam se da će pomoći sljedeći put, rekla je baka Mara koja je bila na Jadranskom derbiju

VIDEO

Imala sam veliku želju jednom uživo gledati Hajduk , pa su me sin i unuci odveli na Poljud. Nije bilo dobro, Hajduk je izgubio od Rijeke , ali ja vjerujem da će uskoro biti bolje i da će biti više pobjeda, ispričala nam je 88-godišnja Mara Selak-Bodrožić .

Na Jadranski derbi stigle su čak četiri generacije obitelji Bodrožić-Selak, a 88-godišnja baka Mara bila je prava senzacija među navijačima na istočnoj tribini Poljuda.

Iako su gotovo svi poslom vezani za Njemačku, a u selo Svib pokraj Ciste Provo, iz kojeg su podrijetlom, dolaze da bi obišli baku, putovanja planiraju prema važnijim utakmicama Hajduka. Tako je bilo i ovog puta, kad su na Poljud stigli u najjačem sastavu: praunuk Ivan (9), unuk Ante (31), sin Mate (63) te baka Mara (88), koja je rođena u vrijeme kad je Hajduk osvojio prvi naslov prvaka .

- Bogu sam se molila da pobijedimo, nije uspjelo ovaj put, ali ufam se ja u njega da će pomoći sljedeći put - kaže baka Mara, koja je dosad utakmice gledala na TV-u.

- Najdraže mi je kad se okupimo i svi zajedno gledamo utakmicu, ali nije to baš tako često jer mlađi više vole otići na stadion. E kad je tako, onda sam i ja odlučila jednom otići s njima. Uvijek su ljudi sa Sviba išli na utakmice, pa sam i ja imala tu želju, samo nikome nisam govorila. I baš mi je bilo lijepo, s mojoj djecom, puno svijeta, mladosti, baš sam uživala. Još samo da je Hajduk dobio...

Iz kuće bake Mare 13 je članova Hajduka, sin i snaha, njihovo četvero djece, dvije mlađe snahe te petero praunuka .

- Jedino baka nije bila član Hajduka, ali i nju ćemo uskoro učlaniti. Moramo, sad je zvijezda. Trebali ste vidjeti kako je ljudima na stadionu bilo drago kad su je vidjeli - kaže unuk Ante, koji je došao na ideju povesti baku na utakmicu.

Predložio je to ocu Mati, a on je imao zadatak pokušati privoljeti baku. No ispalo je da baku uopće nije trebalo nagovarati.

- Rekla mi je: ‘Sinko, ako idete vi, idem i ja s vama, da vidim kako je to na stadionu’ . Drago joj je bilo, samo je, kao i svi mi, malo tužna zbog poraza. Stalno je sklapala ruke i molila, ali ne može ni Hajduk svaki put pobijediti - rekao je Mate.

Visoki poraz Hajduka ih ne brine, a na Poljudu je Jadranski derbi gledala i unuka bake Mare . No ona je bila na sjeveru za koji ima pretplatu.

- Rijeka je bila puno bolja, pogotovo naš bivši igrač Tomasov. Ne kaže se uzalud: 'Tko će kome, nego svoj svome'. Nismo imali nikakve šanse, nisu nam dali ni jednu jedinu pravu priliku za gol. I svi su podbacili, od kapetana do najmlađeg Balića. Ali ništa za to, imamo mi veliko povjerenje u trenera Burića i klub, oni su na pravom putu, jedan ovakav poraz nikoga ne bi smio obeshrabriti. Pogotovo ne nas, prave navijače, koji proputujemo tisuće kilometara da bi gledali utakmicu. Napokon se situacija u klubu sredila, došao je pravi trener, koji će sigurno napraviti dobar posao, samo mu treba dati vremena i podrške. Bit će opet velikih utakmica i naslova prvaka, a onda ćemo svi opet na Poljud, a i baka Mara će s nama - zaključio je Mate Bodrožić Selak.

VIDEO
VIDEO
VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 47

VIDEO

Plavi mercato: Stranac stiže na lijevi bok, prekrižen Bišćanov miljenik, želje stoperi Rijeke...
PRVI POTEZI DINAMA

Plavi mercato: Stranac stiže na lijevi bok, prekrižen Bišćanov miljenik, želje stoperi Rijeke...

Plus+ Tibor Halilović u utorak je saznao da mu Dinamo neće ponuditi novi ugovor. Mahir Emreli dobio je ponudu i uskoro odlazi. 'Modri' će otkupiti Nikolu Čavlinu pa ga poslati u Osijek

HNL transferi: Bivši igrač Rijeke i Dinama otišao u srpski klub
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bivši igrač Rijeke i Dinama otišao u srpski klub

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli  Francuze
EVO TKO NAS ČEKA

Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli Francuze

Egipat nas je porazio prije dvije godine, a Argentina je tradicionalno mučila naše rukometaše. Iz posljednjeg pota smo mogli proći bolje. Čeka nas Bahrein koji puno ulaže u rukomet i prava je prijetnja