Sport

Komentari 12

Otkrili Diegovu zadnju poruku: Dobro mi je čuvaj. I mog anđela

Otkrili Diegovu zadnju poruku: Dobro mi je čuvaj. I mog anđela

Legendarni nogometaš nekoliko je sati prije smrti poslao zvučnu poruku dečku njegove bivše djevojke Veronice, koja mu je rodila sina Dieguita. Rekao mu je da se s njim nitko ne može usporediti

Sedmogodišnji Dieguito Fernando Maradona najmlađe je dijete nogometne legende Diega, koji je preminuo prošlu srijedu u Buenos Airesu zbog plućnog edema i zatajenja srca.

I kao da je znao da mu se sprema kraj, Maradona je nekoliko sati prije smrti poslao zvučnu poruku očuhu Dieguita koji je u vezi s majkom djeteta Veronicom Ojedom (43), koja mu je bila na sprovodu.

POGLEDAJTE VIDEO: Borba za Diegovo nasljedstvo

- Bok Mario, Diego je. Znam da će ti ovo zvučati nevjerojatno, ali poznajem Veru dobro i rekla mi je da je s tobom. Dobro je čuvaj i pazi na mog anđela. Nitko se s njim ne može usporediti. Imam puno djece, ali zbog ovoga će mi posijediti i zadnja vlas na glavi. Pozdrav - rekao je Maradona.

Diego je priznao petero djece. Osim Dieguita, iz ranijih avantura ima sina Diega Juniora (34) i kćer Janu (23). S jedinom je suprugom, Claudiom Villafane (58), dobio kćeri Dalmu (33) i Gianninu (31). U braku su bili od 1984. do 2004.

FILE PHOTO: Soccer legend Maradona and wife Claudia

U međuvremenu policija istražuje tvrdnje Maradonina odvjetnika o nemaru liječnika Leopolda Luquea, koji mu je operirao mozak nekoliko tjedana prije smrti.

Argentinski su mediji prenijeli izjavu odvjetnice medicinske sestre u kojoj tvrdi da je Diego pao tjedan dana prije smrti i udario glavom, ali ga nisu odveli u bolnicu na pretrage. Priča se sve više zapliće...

- Učinio sam sve što sam mogao da spasim prijatelja. Bio mi je kao otac, ali nije brinuo o sebi. Toliko me puta odbacivao. Govorio bi mi: "Luque, dobro se osjećam, odje*i, odlazi. Jednom nisam htio otići i rekao mi je da će se ustati i udariti me. I stvarno, ustao se i skočio na mene - rekao je Luque za La Gazzettu dello Sport.

Psiholog je za Maradonu tražio 24-satnu skrb, vozilo hitne pred kućom i neurologa na raspolaganju. Ali to ipak nije funkcioniralo.

- Tko je to trebao odobriti? Sigurno ne ja. Sve smo odlučivali zajedno. Ako on to nije htio, prema našem zakonu, mogli smo to napraviti samo da ga je sudac proglasio mentalno nesposobnim. Napravili smo više nego što smo mogli i što bi Diego želio. Ja sam mu produžio život i slao mu medicinsku sestru u kuću - pravdao se liječnik.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Najčitaniji članci