Obavijesti

Sport

Komentari 10

Marca: Ivano Balić na SP-u u Švedskoj zabio najljepši gol

Marca: Ivano Balić na SP-u u Švedskoj zabio najljepši gol
2

Hrvatska reprezentacija ima čak dva rukometaša u Top 10 najljepših golova u izboru španjolskog dnevnika Marce. Naravno, Ivanu Baliću pridružio se i Manuel Štrlek

VIDEO

Španjolski je sportski dnevnik Marca izabrao 15 najljepših golova sa Svjetkog prvenstva rukometaša u Švedskoj. Na prvom je mjestu gol Ivana Balića zabijen Rumunjskoj...

Najbolji hrvatski rukometaš postigao ga je u 50. minuti prvog dvoboja hrvatske reprezentacije, protiv Rumunjske u Malmöu 14. siječnja, za vodstvo 24-19 (završilo je 27-21).

Kretanjem udesno iz središnje pozicije 32-godišnji si je Splićanin pokušao stvoriti priliku za šut. Naglo se potom okrenuo ulijevo izbacivši time svog čuvara iz ravnoteže, otišao na šut sa šest metara i pokretom zgloba zavrnuo loptu pored rumunjskog golmana.

Sličan je gol 21-godišnjeg Argentinca i srednjega vanjskog španjolske Torrevieje Diega Simoneta, igrača u tehničkom smislu prilično nalik Baliću, protiv Švedske, koji je završio na drugom mjestu. Dogodio se prilikom najvećeg iznenađenja na turniru, pobjede "gauča" nad Švedskom 27-22.

Treće je mjesto zauzeo mađarski ljevokrilni igrač španjolskog Arratea Szabolcs Töro, koji je atraktivan pogodak s krilne pozicije, leđima okrenut golu, zabio na početku dvoboja protiv Austrije, koji su na kraju Mađari dobili 32-30.

Jedini igrač koji se dvaput našao na popisu strijelaca najljepših golova opet je srednji vanjski Zagreba i Hrvatske. Izborni tim Marcinih novinara na osmo je mjesto smjestio njegov gol Srbiji za izjednačenje na 5-5 (završilo 24-24). Bio je taj pogodak možda i ljepši od pobjedničkog, a Balić ga je zabio fintiravši šut toliko uvjerljivo da je srbijanski obrambeni rukometaš pomislio da je lopta otišla iz Balićeve ruke. Zabio je Ivano iz drugog trzaja u bliži donji kut srbijanskog golmana.

Na sedmom mjestu poretka 22-godišnje je lijevo krilo Zagreba Manuel Štrlek, koji je lijepo pogodio sa svoje pozicije okončavši akciju Balića i Lackovića također protiv Rumunjske. Uspješno je izveo šut odozdo prema gore finim trzajem zgloba. Bio je to gol za 23-18 vodstvo Hrvatske.

Osim Hrvatske, jedino Argentina ima tri gola među 15 najljepših. Jedan od njih Hrvatskoj je za smanjenje vodstva na 22-10 zabio Federico Pizarro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini