Obavijesti

Sport

Komentari 29

Marca izabrala najveće flopove Barcelone i Reala u 21. stoljeću

Marca izabrala najveće flopove Barcelone i Reala u 21. stoljeću
1

Zlatan Ibrahimović uspio se posvađati s Pepom Guardiolom i gotovo svim tadašnjim suigračima. Čigrinskij je danas suigrač Marku Livaji, a Royston Drenthe igra za klub iz treće nizozemske lige

VIDEO

Pandemija korona virusa poharala je svijet i ljudima je sport trenutačno najmanje na pameti. Utakmica, osim u nešto opskurnijim nogometnim krugovima, baš i nema. Ipak, pedantni novinari Marce bacili su se na posao i izabrali 11 najvećih promašaja Barcelone i Real Madrida u 21. stoljeću.

U obzir su uzeli cijene, očekivanja i učinak na terenu.

Najveći španjolski sportski list na naslovnicu stavio - vojnika!
Najveći španjolski sportski list na naslovnicu stavio - vojnika!
'Izlazim samo izbaciti smeće, a obavio sam i veliku nabavku...'
'Izlazim samo izbaciti smeće, a obavio sam i veliku nabavku...'

Barcelona

Richard Dutruel - Francuz je prije dolaska u Barcelonu sjajno branio u Celti Vigo, ali na Camp Nou se nikako nije mogao snaći. Ispred njega je bio mladi Pepe Reina.

Martin Cáceres - Urugvajac je stigao u Barcelonu kao supertalentirani klinac (21 godina op.a.), ali nikad nije ostavio značajniji trag. U talijanskoj Serie A potvrdio je kvalitetu, ali nikad on nije bio igrač za Barcelonu. U razvoju su ga zaustavile ozljede pa je dvije od tri godine pod ugovorom s Barcelonom proveo na posudbama.

Dmitro Čigrinskij - Čak 25 milijuna eura iskeširala je za njega Barcelona Šahtaru 2009. Bio je Ukrajinac u to vrijeme vruća roba, ali u Barceloni se zadržao samo jednu sezonu. Već nekoliko sezona Čigrinskij je suigrač našem Marku Livaji u grčkom AEK-u.

Thomas Vermaelen - Belgijca su devastirale ozljede. Za Barcelonu je odigrao samo jednu utakmicu 2014/15, protiv Deportiva u zadnjem kolu sezone kad su Katalonci uzeli trostruku krunu, a Thomas ni kriv ni dužan tri medalje. Kasnije je išao na posudbu u Romu, a danas je u japanskom prvoligašu Vissel Kobeu. 

Yerry Mina - Došao je iz Palmeirasa u siječnju 2018., ali prodan je Evertonu šest mjeseci kasnije. Nikako se nije uklapao u Barcelonin stil, ali Katalonci su na njemu imali 20 milijuna eura profita.

Alex Song - Kamerunac je u Arsenalu bio jedan od najboljih zadnjih veznih na svijetu, ali se dolaskom u Barcelonu potpuno izgubio. Kasnije je otišao na posudbu u West Ham. S 32 godine na leđima nema klub. Zadnji angažman imao je u Sionu.

Andre Gomes - Portugalac je sjajne igre pružao u Valenciji i željelo ga je pola Europe. U priču se uključila i Barcelona koja je "šišmišima" na stol istresla 35 milijuna eura i dovela ga. Čitatelji Marce proglasili su ga najgorim pojačanjem LaLige u sezoni 2016/17. Kasnije je otišao na posudbu u Everton koji ga je onda i otkupio.

FC Barcelona

Ricardo Quaresma - Jedan od onih koji su uvijek igrali "za raju". S 19 godina došao je u Barcelonu kao "wunderkind" za šest milijuna eura iz Sportinga. Ipak, potjeran je iz Barcelone nakon godinu dana, njegovo ponašanje Frank Rijkaard nije mogao smisliti.

Juan Roman Riquelme - Louis van Gaal nikad nije bio fan Argentinca, iako je Riquelmeov talent bio neupitan što je kasnije i pokazao u Villarrealu.

Philippe Coutinho - Brazilac je radio strašan pritisak na čelnike Liverpoola da ga puste u Barcelonu. Pokazalo se - pogreškom. Platili su ga Katalonci 2018. vrtoglavih 160 milijuna eura, a nakon par dobrih mjeseci potpuno je potonuo. Nakon 18 mjeseci na Camp Nou poslan je na posudbu u Bayern, a ni tamo nije najbolji.

Zlatan Ibrahimović - Ibra je u to vrijeme plaćen visokih 70 milijuna eura. Zabio je dosta golova za "blaugranu", ali njegov odnos s Pepom Guardiolom i suigračima bio je katastrofalan. Nakon samo jedne sezone poslan je na posudbu u Milan i više se u katalonsku prijestolnicu nije vraćao.

ESP, UEFA CL, FC Barcelona vs Inter Mailand
Kad nema pravih, i virtualne su dobre: Asensio osvojio Primeru
Kad nema pravih, i virtualne su dobre: Asensio osvojio Primeru

Real Madrid

Kiko Casilla - Španjolac je u redove "Los Blancosa" došao 2015. i pokušao preuzeti jedinicu od Kostarikanca Keylora Navasa. Tri godine proveo je u Madridu, ali nije uspio.

Danilo - Brazilac je plaćen 31,5 milijuna eura Portu 2015., ali nikad se u potpunosti nije nametnuo. Ipak, uzeo ga je Guardiola u Manchester City i dao mu ugovor na šest godina. Carvajal je jednostavno bio kvalitetniji od ovog fizički moćnog Brazilca. 

Jonathan Woodgate - Čekao je godinu dana da debitira na Real. Ozljede su ga uništile. Napokon debi protiv Athletic Bilbaa i odmah autogol pa crveni karton. Čitatelji Marce proglasili su ga najgorim pojačanjem u povijesti 21. stoljeća u anketi 2007.

Walter Samuel - Mnogi zaboravljaju da je Samuel uopće i bio u Realu. Osvojio je nogometne fanove sjajnim igrama u Italiji, a Real ga je kupio od Rome za 25 milijuna eura. Ipak, vratili su ga u Italiju nakon samo godinu dana.

Theo Hernandez - Namučio se Real da ga dovede iz rivala Atletico Madrida. Ipak, uzaludno je to bilo jer je Theo skupio sam 13 ligaških nastupa pa je morao na posudbu u Sociedad, a kasnije je prodan Milanu.

Real Madrid

Asier Illarramendi - Illarra je za 32 milijuna eura došao u Real kao velika perspektiva s 23 godine. Smatran je ponajvećim španjolskim talentom, ali je u klubu ostao samo dvije godine, do 2015. Nikako se nije uklapao u stil igre kakav je preferirao iskusni Carlo Ancelotti.

Nuri Sahin - Turčin je sa 17 debitirao za A reprezentaciju. Na Bernabeu je stigao 2011. za 10 milijuna eura, ali Mourinha nije oduševio. Poslan je natrag u Dortmund 2014. Samo četiri nastupa u LaLigi - premalo.

Julien Faubert - Navijači su poludjeli kad je Real doveo ovog Francuza na posudbu za milijun i pol eura iz West Hama u drugom dijelu sezone 2008/09. Ipak, Real nije otkupio njegov ugovor pa je Faubert vraćen na Upton Park.

Javier Saviola - Preoteo ga je Real Barceloni bez odštete. Proveo je na Bernabeuu dvije sezone, ništa nije pokazao pa su mu pokazana vrata. U Benfici je igrao nešto bolje.

Royston Drenthe - Pola Europe željelo je ovog tamnoputog bočnog igrača, ali Real je bio najbrži i iz Feyenoorda ga doveo u svoje redove za 14 milijuna eura 2007. Ipak, bio je Royston nediscipliniran pa je morao na kaljenje u Hercules i Everton, a kasnije je otišao u Alaniju. S 32 godine na leđima igra treću nizozemsku ligu u Kozakken Boysima.

REUTERS

Antonio Cassano - I on je imao problema izvan terena. U Madridu je izdržao samo jednu sezonu pa je posuđen Sampdoriji. Capello i tadašnji predsjednik Ramon Calderon potjerali su ga iz kluba, a on se kasnije žalio na mobing.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...