Obavijesti

Sport

Komentari 29

Kakav dan za Hirschera: Uzeo je veleslalomski i Veliki globus

Kakav dan za Hirschera: Uzeo je veleslalomski i Veliki globus
13

Marcel Hirscher pobijedio je u posljednjem veleslalomu sezone. S novih 100 bodova Austrijanac je osvojio Mali globus te si je također osigurao i Veliki kristalni globus

VIDEO

Austrijski skijaš Marcel Hirscher (23) već nakon prve vožnje posljednjeg veleslaloma sezone u Schladmingu osigurao je Mali kristalni globus u toj disciplini. Austrijanac je nakon prve vožnje bio drugi, a zahvaljujući lošoj vožnji Teda Ligetyja, jedinog konkurenta za veleslalomski naslov, osigurao se je Mali kristalni globus u veleslalomu. 

U drugoj vožnji mogao se bez opterećenja spustiti u lovu na Veliki globus. Naravno, nošen tisućama navijača odskijao je savršenu utrku, osvojio novih 100 bodova čime je prestigao Beata Feuza u borbi za Veliki kristalni globus. Švicarac u današnjoj utrci nije osvojio niti boda i  za Hirscherom je na kraju dana zaostajao 25 bodova u ukupnom poretku.

Dovoljno da i sam shvati da je izgubio utrku za ukupni naslov. Iako je imao pravo nastupiti u sutrašnjoj utrci slaloma, Švicarac je odustao od nastupa i tako praktički bez borbe prepustio Veliki globus mladom Austrijancu.

- Ovo je bila moja posljednja utrka u sezoni. Dao sam sve od sebe, no to nije bilo dovoljno - rekao je Feuz nakon utrke.

Da bi dostigao Hirschera, Švicarcu je trebao plasman među 10 najboljih u slalomu, disciplini u kojoj ove sezone nije osvojio niti boda.

- Ne mogu vjerovati, još uvijek ne vjerujem da sam osvoji Veliki globus. U drugoj vožnji sam mogao skijati opušteno jer sam znao da imam naslov u veleslalomu - presretan je bio novi skijaški kralj.

Hirscher je peti Austrijanac koji je osvojio ukupni naslov u Svjetskom kupu i prvi nakon Benjamina Raicha kojem je to za rukom pošlo 2006. godine. Prije njega su naslov osvajali Klammer, Maier, Eberharter i spomenuti Raich.

Oprostio se legendarni Didier Cuche

Legenda svjetskog skijanja Didier Cuche zaključio je karijeru nakon dva desetljeća natjecanja. U Schladmingu je odskijao svoju posljednju profesionalnu utrku. Prije druge vožnje veleslaloma spustio se po posljednju put kao natjecatelj u Svjetskom kupu. No nije to učinio bilo kako. Priredio je pravi show navijačima i svojim obožavateljima. Spustio se u retro skijaškoj opremi i zaslužio ovacije publike. U čast njemu svi skijaši koji su doskijali u cilj skidali su skije na 'Cucheov način' prebacivši ih u ruke, neki uspješno, neki malo manje uspješno.

Ukupni poredak:

  1. Hirscher 1355
  2. Feuz 1330
  3. Svindal 1131
  4. Kostelić1064

Poredak u veleslalomu

  1. Hirscher 705
  2. Ligety 513
  3. Blardone 408

Poredak veleslaloma u Schladmingu

  1. Hirscher  2:25.53
  2. Reichelt +0.19
  3. Mathis +0.55
  4. Pinturault +0.75
  5. Fanara +1.56
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini