Obavijesti

Sport

Komentari 13

Marcela je nemoguće srušiti: Ma ja bih samo jeo i spavao...

Marcela je nemoguće srušiti: Ma ja bih samo jeo i spavao...
9

Marcel Hirscher je peti put osvojio slalomsku utrku na Sljemenu. U Zagrebu je ostvario svoju 64. pobjedu u Svjetskom kupu i 30. slalomsku. Od njega su uspješniji samo Ingemar Stenmark i Lindsey Vonn.

VIDEO

Nakon Mikaele Shiffrin novi/stari pobjednik Sljemena postao je i Marcel Hirscher (29). Najbolji skijaš današnjice osvojio je svoj peti naslov u Zagrebu!

Pokretanje videa...

00:21

U Hrvatskoj je proslavio šestu ovosezonsku pobjedu i povećao je vodstvo u ukupnom poretku za 335 bodova u odnosu na Norvežanina Henrika Kristoffersena. Ukupno mu je ovo 64. pobjeda u Svjetskom kupu, a 30. u slalomu. Više pobjeda od njega imaju još samo legendarni Šveđanin Ingemar Stenmark i Amerikanaka Lindsey Vonn.

Zagreb: Druga vožnja muškog slaloma Snow Queen Trophy 2019.

Prošle godine i Mikaeli i Marcelu su se razbile krune pobjednika, ove godine je bilo više sreće. I skijaši i organizatori utrke bili pažljiviji pa za vikend nije bilo razbijenih komadića kristala ispred okrunjenih pobjednika Sljemena.

Mikaela je dobila crveni, a Marcel plavi kraljevski plašt i čini se da je Austrijanac uspješno izbjegao neugodnosti koje je Amerikanka imala sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem koji ju je obgrlio s leđa u pokušaju stavljanja pobjedničkog plašta.

- Moje su želje dobro jesti, spavati i držati korak s mladima. Teško je ostati među najboljima - rekao je nakon nove pobjede sjajni Austrijanac.

Sljemenski Crveni spust prvi je put osvojio 2012. godine. Uslijedila je pobjeda i iduće sezone, a nakon toga je na novu krunu morao čekati do 2015. godine. Posljednji je trofej u Zagrebu osvojio prošle sezone.

 - Uzbuđen sam, danas je zapravo bio težak radni dan i to teži nego drugi do sada. Sretan sam što sam došao do cilja, bilo je teško. Nije lako naći pravu taktiku za promjenjive uvjete - rekao je Hirscher pa pohvalio uvjete koje su skijaše ove godine dočekali u Hrvatskoj. 

- Za razliku od prošle sezone, uvjeti su bili savršeni u Zagrebu dok su prije Zagreba oni bili lošiji. Bilo mi je teško na trenutke u drugoj vožnji i osjećao sam se stabilnije u prethodnim vožnjama.

Marcel sada ima pet osvojenih kruna, ali nisu sve u njegovoj kolekciji. Prošle je godine u Zagrebu otkrio da su se dvije ili tri već slomile. Valjda će preostale dvije preživjeti malo duže... 

I prije današnje utrke Marcel je bio neprikosnoveni sljemenski kralj. Dok on sam ima ček pet pobjeda, po jednom su se na pobjedničkom postolju redali Mario Matt, Jean-Baptiste Grange, Giuliano Razzoli, Andre Myhrer i Manfred Moelgg. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom