Sport

Komentari 2

Marčinko prosula 3-0 u trećem setu i ostala bez četvrtfinala

Marčinko prosula 3-0 u trećem setu i ostala bez četvrtfinala

Nakon što je pobjedom u 1. kolu protiv Šveđanke Rebecce Peterson stigla do svoje prve pobjede na WTA Touru, Marčinko je odlično krenula i protiv Australke Sharme, ali nije izdržala

Najbolja juniorka svijeta, 16-godišnja Zagrepčanka Petra Marčinko izgubila je u susretu 2. kola WTA 250 turnira u marokanskom Rabatu od Australke Astre Sharme 7-5, 3-6, 3-6 premda je u trećem setu vodila 3-0.

Nakon što je pobjedom u 1. kolu protiv Šveđanke Rebecce Peterson stigla do svoje prve pobjede na WTA Touru, Marčinko je odlično krenula i protiv Australke, no 147. tenisačica svijeta je u druga dva seta okrenula rezultat i stigla do pobjede.

Mlada Zagrepčanka je sjajno ušla u meč. Već u prvoj igri je oduzela servis suparnici, a potom još jedan za vodstvo 4-1. Međutim, 26-godišnja Australka je vratila oba izgubljena servisa izjednačivši na 5-5. No, Petra kod 5-5 radi još jedan break, a zatim mirno osvaja gem za 7-5 i vodstvo u setovima.

Sharma je uzvratila u drugom setu. Uz dva breaka je povela 5-1. Marčinko je vratila jedan izgubljeni servis, ali ne i drugi pa je set rezultatom 6-3 otišao na stranu australske igračice.

U trećem, odlučujućem setu Marčinko je povela 3-0 i na servis Australke došla do lopte za vodstvo od 4-0. No, 16-godišnja Zagrepčanka je nakon toga posustala. Sharma je uzvratila serijom 6-0 za konačnu pobjedu nakon dva sata i 11 minuta igre.