Obavijesti

Sport

Komentari 4

Mare i Kate, Perišić i Nesbø u spektakularnoj bitci za Macolu

Mare i Kate, Perišić i Nesbø u spektakularnoj bitci za Macolu
3

PO TREĆI PUT U subotu se odigralo finale najpopularnijeg kviza na već dobro poznatoj Macoli u Korenici. Replika pehara Zlatne božice otišla je u ruke ekipi USA 94, a na romantičnom finalu nije nedostajalo spektakla...

VIDEO

Leeds vodi bitku protiv Parme, Paulo Sousa protiv Roya Keanea, a rasplet sa strane vreba Kashima Antlers dok u pozadini sviraju lake note Štimčevog hita 'Mare i Kate'... Pitanja kvizašima postavljaju Ivan Perišić i Jo Nesbø.

Bio bi to kraći presjek treće finalne bitke za Macolu u organizaciji Nogometnih Ikona.

Ma, romantika na najjače!

Kultni korenički restoran je u subotu navečer bio centar najpopularnijeg kviza u Hrvata u kojem je pobjedu odnijela ekipa USA 94 iz Velike Gorice koja se natječe u sklopu zagrebačkog kviza. Naslov je tako nakon Splita i Rijeke preselio i u treći grad.

- Znali smo da smo dobri ali ruku na srce nismo bili u prvom redu favorita. U posljednjem krugu u kojem su dupli bodovi ispogađali smo neke odgovore koje drugi nisu i na kraju iznenadili sami sebe. Hvala našim ženama što su nam dale slobodan vikend. Ovo mi je jedan od najsretnijih dana u životu - rekao je Ivan Glavaš, kapetan pobjedničke momčadi.

Slavili su u konkurenciji 150 natjecatelja iz devet hrvatskih gradova te dva iz Bosne i Hercegovine (Široki Brijeg i Mostar). 

Najbolji u Hrvatskoj podigli su repliku pehara Zlatne božice kakvu će za dva mjeseca podignuti svjetski prvak u Rusiji.

- Htjeli smo ove godine nešto posebno u nagradama dodijeliti pobjednicima pa je pala ideja da napravimo Zlatnu božicu. Vidim da su ljudi oduševljeni trofejem tako da nam je baš drago da nam je ideja uspjela. Dogodine tko zna što će nam pasti na pamet ali vidimo da kvizovi i cijeli projekt Nogometnih Ikona raste iz godine u godinu znači da smo na dobrom putu - rekao je jedan od organizatora Stipe Antonijević.

Obilje gemišta i piva uz kvalitetan gulaš i slavne hrvatske hitove posve su zapalili atmosferu prilikom proglašavanja pobjednika.

Drugo mjesto pripalo je riječkoj ekipi 'Frizerski salon Taribo West', a sretno su u Široki Brijeg putovali članovi ekipe Silos koji su zaokružili TOP 3.

Kashima Antlers odnosi nagradu za najbolji timski dres sasvim zasluženo, a da se nagrađivala i najveselija ekipa u obilju oduševljenih, opet bi oni pobijedili. 

Jedan 'japanac' uzeo je mikrofon voditelju kviza Vladi Bobanu, podigao ruke poput Mate Miše Kovača i započeo pjesmu za potpuni delirij: MAREEEEEE I KATEEEEEEEEE!

Nagradu za najbolji dres pokupio je zadarsko-dortmundski 'Paulo Sousa', a kad je rekao da dolazi iz Zadra, kvizaši su se pretvorili u zadarski Tornado i zapjevali: IGRAJ ZADRE, VOLIMO TE MI!

Da događaj još više dobije na spektakularnosti pobrinuo se jedan od najpopularnijih i najprodavanijih svjetskih pisaca Norvežanin Jo Nesbø. 

On je i sam nogometni fanatik, a pridružio se Ivanu Perišiću, Bojanu Vručini i ostalom špaliru zvijezda koje su zadavale nogometne zagonetke najboljim nogometnim kvizašima Hrvatske.

Sezona je u svim gradovima završena a nova već standardno kreće u listopadu. No ekipa Nogometnih Ikona ne staje jer sa svojim dokumentarnim filmom 'Bitka za Macolu' koji govori o cijelom projektu Nogometnih Ikona idu po hrvatskim kinima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu