Obavijesti

Sport

Komentari 3

Marić je pao na doping testu: Nisam kriv, a to ću i dokazati

Marić je pao na doping testu: Nisam kriv, a to ću i dokazati
3

Želim da se to sve što prije riješi kako bih skinuo ljagu sa svog imena. Nikad nisam imao problema s time, rekao je Splićanin Martin Marić, naš najbolji bacač diska...

VIDEO

Uzimao sam tri preparata i sva tri ću dati na analizu. Hoću znati krije li se u njima nešto zabranjeno što nije navedeno u deklaraciji. Prije svega zbog zdravlja, a onda i zbog mrlje na sportskoj karijeri. Nikad u životu nisam imao nikakvih problema s nedopuštenim sredstvima, rekao je Martin Marić (30).

Najbolji hrvatski bacač diska pao je na doping testu, a u izvješću stoji da mu je u krvi pronađen “ostarin, anabolički agens i njegovi metaboliti”. Ostarin je preparat koji se bez ograničenja može kupiti u ljekarnama, a omiljeno je sredstvo za one koji žele u što kraćem vremenu poboljšati mišićnu masu.

- Jasno je da ne znam što sam uopće uzeo i u kojem obliku. Sve ću to sad pokušati dokazati - rekao je Splićanin, koji je sa 67,92 aktualni hrvatski rekorder u bacanju diska i nastavio:

- Pa zar nije apsurdno da netko tko se, poput mene, ne bavi ozbiljno atletikom uzme doping za državno natjecanje i baci disk 63,13 metara, dakle, gotovo pet metara manje od rekorda? Zar to nije smiješno?

Marić već dulje ne živi u Hrvatskoj, u SAD-u radi kao trener bacača na sveučilištu Virginia. Odmah nakon doping testa zvao je u Ameriku i sve obavijestio.

- Želim da se to sve što prije riješi kako bih skinuo ljagu sa svog imena. U sljedećim ću danima zajedno sa svojim timom poduzeti sve potrebne korake kako bismo otklonili očiti nesporazum - zaključio je Marić.

Pali na testu, a ne znaju što jedu i piju

Na doping testu pala je i najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković, koja je četiri mjeseca bila izvan terena. Zbog povećane glukoze u krvi u problemima je bio i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić...

- Nažalost, u zadnje vrijeme tržište je preplavljeno preparatima čije deklaracije ne odgovaraju onome što se u njima nalazi. Svatko tko uđe u teretanu, za tri mjeseca želi izgledati kao Arnold Schwarzenegger u najboljim danima i ne zanima ga što uzima. Sportaši moraju biti strašno oprezni, konkretno, za sve novo što Blanka uzima, konzultiramo se s nutricionistkinjom Mimi Vurdeljom, koja radi u Hrvatskom olimpijskom odboru - rekao je Joško Vlašić, Blankin otac, dodavši da mu je žao Martina jer je uzoran sportaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti