Sport

Komentari 28

Marić: S Gallianijem sam bio na večeri i gledali smo Ligu prvaka

Marić: S Gallianijem sam bio na večeri i gledali smo Ligu prvaka

Nisam još upoznao Silvija Berlusconija, a svi su uvjereni kako nam je Serie B samo usputna stanica. Prijelazni rok nije ni počeo, a već smo dobili nekoliko velikih pojačanja, kaže Marić

Uh, sve se dogodilo jako brzo, ali sretan sam zbog potpisa za Monzu, vjerujem da nas čeka dobra sezona, kaže nam Mirko Marić (25).

Dosadašnji napadač Osijeka potpisao je za talijanskog drugoligaša Monzu, klub koji vode nekadašnji tvorci velikog Milana Silvio Berlusconi i Adriano Galliani. Mirko Marić s Osijekom je bio na pripremama, a onda brzo skupio najpotrebnije stvari i privatnim avionom poletio za Italiju.

- Ma nisam se ni snašao, haha. Kažem, pokupili su me na pripremema Osijeka, nisam stigao ni u stan otići po malo više robe. Ali, odmah su se svi nasmijali, rekli kako mi ni ne treba više stvari, u Milanu mogu kupiti štogod poželim - sa smješkom nam priča Marić koji je već od ponedjeljka u rodnoj Hercegovini:

- Da, dobio sam nešto vremena za odmor, pa sam stigao kući. Kakvi su planovi? U nedjelju idem u Zagreb, pa za Italiju, a već u utorak krećemo s pripremama za novu sezonu. Oduševljen sam svime oko kluba, nisam još upoznao suigrače, ali su me dojmili svi iz uprave kluba.

Jeste li već vidjeli Silvija Berlusconija ili Adriana Gallianija?

- Nisam još vidio Berlusconija, a s Gallianijem sam u petak bio na večer, zajedno smo gledali Ligu prvaka. A što reći, ma za mene je to bilo nezaboravno iskustvo, svjestan sam koliko takvi ljude znače u nogometnom svijetu.

Monza ima prilično ambiciozne planove...

- Ma ciljevi su jasni, svi žele što prije osigurati plasman u Serie A. Prijelazni rok praktički nije ni počeo, a u klub je stiglo nekoliko pravih pojačanja. Uz mene, tu je stigao i Christian Gytkjaer, najbolji strijelac poljske lige, pa jedan lijevi bek iz Brazila, ali i neki igrači s velikim iskustvom igranja u Serie A.

Jeste se uopće uspjeli oprostiti sa suigračima iz Osijeka?

- Ma sve se dogodilo u žurbi, s nekim sam se suigračima pozdravio u hotelu, s drugima sam pak bio na telefonskoj liniji. Čuli smo se, budemo opet čim cijela ova gužva malo prođe.

Mirko Marić i dalje žali što se od Osijeka nije rastao s jednim trofejem...

- Ma ne mogu prežaliti ono polufinale Kupa, mislim kako smo stvarno imali realne izgleda da ga i osvojimo. Ali što je tu je, svašta se tu događalo. Osijeku želim puno sreće u novoj sezoni, ali i na europskoj sceni - završio je Marić. 

Najčitaniji članci