Obavijesti

Sport

Komentari 99

Marin Brbić: Delegiranje Brune Marića je "političko sljepilo"

Marin Brbić: Delegiranje Brune Marića je "političko sljepilo"
1

Predsjednik Hajduka Marin Brbić izjavio je kako je delegiranje Bruna Marića i Saše Fegeša na utakmicu Hajduka i Lokomotive u 14. kolu čisto ''političko sljepilo''

VIDEO

U podužem monologu predsjednik Hajduka Marin Brbić osvrnuo se na prvi dio sezone i sve probleme, unatoč kojima je Hajduk trenutno na 1. mjestu. 

- Pohvalit ćemo se da smo na prvom mjestu, što baš i nije uobičajeno, no nadamo se da ćemo tu ostati što duže. Iskoristio bih trenutak i pozvao navijače da dođu u što većem broju, da napunimo stadion i da uz njihovu pomoć ostanemo tamo gdje je najvećem hrvatskom klubu i mjesto – kazao je Brbić i dodao: 

- Iskoristit ću priliku i čestitati Torcidi 63. rođendan, pozivam ih da nam daju gromoglasnu podršku, da nam daju krila i moć protiv Lokomotive, no htio bih ih i zamoliti da se suzdrže od pirotehnike, pogotovo od bacanja baklji i topovskih udara u teren, da u duhu fair-playa pokažemo da se može. Vidjeli smo kako je bilo u Kranjčevićevoj, zabili smo gol i cijeli stadion je slavio s igračima i trenerima. Što bi bilo da nije bilo nikoga, bez publike se ne može igrati nogomet. 

Nakon pohvala uslijedile su i kritike. 

- Moram spomenuti neke stvari u režiji HNS-a, koje nas se direktno tiču, no tiču se i regularnosti natjecanja. Prvenstveno se to odnosi na Kup. Odlukom IO HNS-a promijenjene su propozicije kako bi Rijeka zamijenila domaćinstvo i omogućilo im da kod kuće pobjedi 11-0. Pitanje je bi li pobijedili i u gostima. Kup se dakle nije odigrao prema propozicijama – tvrdi Brbić i dodaje: 

- Kad smo se već dotaknuli Rijeke, spomenimo i nemile događaje na našem ogledu na Kantridi, nakon kojih je Hajduk kažnjen s 200.000 kuna od disciplinskog suca, koji svoju odluku nije argumentirao. Kad je prije dvije godine Hajduk kažnjen zbog problema s navijačima za derbi s Dinamom na Poljudu, disciplinski sudac Vlajčević je eksplicitno kazao kako je odgovoran samo domaćin. Sada mu javno postavljam pitanje, kako smo mi onda zaslužili dvostruko veću kaznu od organizatora Rijeke? Ne želim pravdati nikoga, mi osuđujemo bakljade i pirotehniku, ali organizator je kriv. Mi smo se žalili i očekujemo da se ta presuda ispravi. Tu je i pitanje fair-playa, Neretljak i Tadić nisu smjeli igrati za Zadar utakmicu s Rijekom, koja ih je posudila Zadru. Naš Krešo Ljubičić je u istom kolu igrao protiv Hajduka za Hrvatski dragovoljac

Rijeka i Dinamo su u dosta bliskim odnosima u zadnje vrijeme

Za kraj je ostalo pitanje suđenja te delegiranje Bruna Marića i Saše Fegeša na derbiju Hajduka i Lokomotive

- Dobro znamo kako su obojica bili vinovnici poništenog gola Lendrića u sudačkoj nadoknadi utakmice protiv Splita. Političko je sljepilo da se Hajduku delegiraju takvi suci, pogotovo jer je Marić recidivist, sjetimo se samo kako je odsudio prvu utakmicu finala Kupa protiv Dinama, u poluvremenu nam je dao dva crvena kartona i penal protiv nas. Ne želim reći da će oni suditi ovako i onako, mislim da je političko sljepilo ovakvo delegiranje – kazao je Brbić i dodao kako je Hajduk zadovoljan suđenjem u ovih 13 kola. 

- Izuzev gola u Osijeku koji smo primili iz zaleđa, više-manje smo zadovoljni. Svjesni smo da se pogreške događaju pa i Dinamo je oštećen u Zadru... Malo je indikativno da sve pogreške idu u korist Lokomotive. Zahvalio bi se povjereniku za suđenje Dušanu Kukiću, koji nam je lani obećao da će suđenje biti korektno. Nadamo se da i hoće. 

Za kraj je ostalo pitanje Marija Pašalića i njegovog neodazivanja na pripreme reprezentacije. 

- Bio je to nesporazum jer nismo smatrali da se radi o Uefinom terminu. No Marija smo poslali, ali nam se vratio jutros rano, nakon 12 sati puta autobusom iz Češke. U Zagreb su došli u 4.30 i umjesto da momci odspavaju u hotelu, poslalo ih se u 5.30 dalje prema kućama. Ovdje bih se upitao i zašto igrač Lokomotive Pjaca, koji je isto član te iste reprezentacije nije bio u Češkoj, a igrao je prošlo kolo? Zar pravila nisu jednaka za sve?

Predsjednik je ostavio vremena i za nekoliko pitanja. Koliko je opravdan strah da će sljedeća utakmica u slučaju bakljade biti bez publike?

- Opravdan je. Ja sam za to da se pravila ponašanja poštuju. Ako je moguće, da se pokaže kako najbolji navijači u zemlji mogu i bez pirotehnike biti najbolji. 

Je li delegiranje Marića i Fegeša pritisak na Hajduk?

Neki mladi igrači će morati na zimu biti u izlogu

- Teško mi je to reći. Očekujem da će Marić suditi dobro. Nema smisla da nas po tko zna koji put ošteti. Mislim da nije bilo primjereno da ga se u duetu sa Fegešom delegira na ovaj derbi. 

Hoćete li dati neke upute treneru i igračima kako da reagiraju na evidentne pogreške na štetu ili korist Hajduka?

- Teško je reagirati kad se utakmica igra i procijeniti je li to greška ili ne. Navijači su svjesni što se događa, oni će biti sigurno dočekani zvižducima, jer nije to baš sudac koga bismo mi birali da nam sudi. Za sada je suđenje na puno višoj razini nego prije i ovo je apel da se nastavi tim putem. 

Kako stojite s financijama?

- Još nemamo potvrdu Uefe, ali financijski fair-play bi trebali ispuniti. Neće biti kazne, dobit ćemo i novac koji nam pripada od natjecanja. Očekujemo novac i od Al Ittihada do Nove godine jer se nisu žalili. Jedino teoretski, ako odu u stečaj ne bi dobili naš novac, no to je malo vjerojatno. 

Seli li se centar moći iz Maksimira na Kantridu?

- Rijeka i Dinamo su u dosta bliskim odnosima u zadnje vrijeme. Ja sam 100 puta rekao da bi HNS trebao biti hrvatski, zajednički i želim vjerovati da je tome tako, iako praksa to ne pokazuje. Primjerice, oni ne žele ni čuti da se utakmice reprezentacije maknu iz Zagreba. Mi, istina, nemamo brojače, ali oni nemaju krov, ljudi kisnu pa nije baš da je Maksimir jedini prikladan stadion. HNS mora otvoriti vrata i Hajduku i svima drugima, u ovom trenutku nije dobro. 

Najavili ste prodaju mladih igrača u zimu?

- Najsretniji bih bio da mogu reći kako će oni ostati 5-6 godina u klubu, da ćemo osvojiti naslove prvaka, ući u Ligu prvaka... Nažalost, stvar je ponude i potražnje, neki mladi igrači će morati na zimu biti u izlogu. Ne znam koji, 5-6 ih ima koje ćemo gurati na prodaju. Sve će zavisiti o prvoj ponudi. Kad osiguramo dovoljno financijskog rezultata, prodaja se zaustavlja... 

Kad ćete u popravak travnjaka?

- Imamo tri ponude, izabrali smo najpovoljniju, s gradom smo u dogovoru i nadamo se da ćemo to odraditi u zimu ili na ljeto. Ne radi se samo o travi, nego i o drenaži i sustavu za navodnjavanje, htjeli bi odjednom odraditi sve, a trošak je u rangu 5 milijuna kuna.

Tudora slavlje s igračima i navijačima koštalo 2000 kuna

Trener Hajduka Igor Tudor mora platiti 2000 kuna zbog napuštanja tehničkog prostora i neprimjerene proslave gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem