Obavijesti

Sport

Komentari 157

Brbić: Zašto Dinamo odgađa utakmicu? Pa ispali su iz LP-a

Brbić: Zašto Dinamo odgađa utakmicu? Pa ispali su iz LP-a
6

Nakon što je Dinamo odgodio Kup s Interom, Zagreb odbio Hajdukov zahtjev za odgodu, Brbić pričao o Dinamu, pa mu 'modri' odgovorili, na redu je bio Marin Brbić

VIDEO

Prvi čovjek Hajdukove uprave, predsjednik Marin Brbić odlučio je javno progovoriti o stanju u hrvatskom nogometu, potaknut posljednjim događanjima, odgodi Kup ogleda Intera i Dinama, te odbijanju odgode Hajduku. 'Modri' su im danas odgovorili priopćenjem , a nova runda uslijedila je danas na Poljudu.

- Želim otvoriti dvije teme, prva je odgoda utakmice Kupa između Intera i Dinama, čija je odgoda narušila regularnost natjecanja u Kupu i prvenstvu. Mi nismo željeli odgađati utakmicu sa Zagrebom, nego smo to napravili tek kad nam je dostavljeno u petak u 14:44 sati da se odgađa utakmica Intera i Dinama. Razgovarao sam sa gospodinom Medićem.... Odgovorno tvrdim da nitko nije imao saznanja o odgodi. Zato smo tražili odgodu natjecanja, pozivajući se na pravilnik natjecanja u kojem stoji kako ''pomicanje određenih utakmica ne smije narušiti natjecanje niti druge dovoditi u nepovoljni položaj''. Mi tvrdimo da je dovedena u pitanje regularnost natjecanja - kaže Brbić te nastavlja:

- U rujnu prošle godine tražili smo mi i Rijeka da se pomakne utakmica zbog promjene travnjaka na Poljudu te smo priložili potvrdu MUP-a, u kojoj stoji da je preporuka da se utakmica igra na Poljudu, a ne u Dugopolju. Odbijeni smo, uz objašnjenje kako 'pomicanje određenih utakmica ne smije narušiti natjecanje niti druge dovoditi u nepovoljni položaj'. Svi znamo što se dogodilo. Dinamo u isto vrijeme 2011. godine odgađa utakmicu s Istrom, 2013. opet Istru, sad opet odgađa utakmicu u prosincu, kao da im ne odgovaraju niske temperature. Regularnost je dovedena u pitanje , odnosno hrvatsko prvenstvo je neregularno zbog odnosa Dinama i Lokomotive, čak 17 igrača imaju veze jedne s drugima, gospodin Ćuk se u Makarskoj priprema za Dinamo, a vadi dva najvažnija igrača da ne bi 'ugrozio rezultat'.

Pokretanje videa...

Ivo Čagalj/Pixsell 02:22

Tražili smo izuzeće Vlajčevića

Brbić se okrenuo i navodnoj pozajmici Dinama Vlajčeviću.

- U nekoliko navrata zatražili smo izuzeće gospodina Vlajčevića jer imamo saznanja da je primio pozajmnicu od Dinama, to je potvrđeno iz više neovisnih izvora. U knjigama je proknjiženo da je primio 140.000 kuna, uz kamatu od 4%, koji je više puta prolongiran, da bi na koncu bio vraćen u nekoliko navrata... Tvrdnje da je on primio pozajmnicu od Dinama nikad nije demantirao. Mi smo u našem zahtjevu naveli da se on izuzme jer kao takav ne može presuđivati Hajduku na objektivan način. Naravno da to nije učinio, pa je išlo na komisiju za žalbe, koja je napisala: 'Čak i da je zaprimio pozajmnicu, ne bi bilo razloga da se izuzme, jer Dinamo nije stranka u postupku', a nakon utakmice s Dinamom, opet isti scenarij. Ni danas nije donio odluku, očito mu je nečista savjest. Ako je uzeo pozajmnicu, kako je mogao donijeti pravične odluke. Hajduk je višestruko puta više kažnjen od Dinama.

Ivo Čagalj/Pixsell

Zašto je uopće odgođena utakmica Dinama?

Nakon uvodnog govora Hajdukova predsjednika uslijedila su pitanja novinara.

HNS nema stav o privođenju Mamića i Vrbanovića.

- Morali su dati neku izjavu, nisu reagirali ni nakon neodigranog derbija u Maksimiru.

Kad ste saznali za odgodu utakmice Intera i Dinama?

- U petak, mi smo dobili dopis i tada saznali. I uopće zašto je odgođena? Zbog Dinamovog igranja u Europi? Pa zar nisu ispali već?

Ministarsto kulture uvrstilo je Poljud u registar zaštićene nematerijalne kulturne baštine.

- Valjda će nam pomoći netko i da ga malo obnovimo.

Dinamo u priopćenju ismijava Hajduk.

- Neka kažu zašto onda odgađaju. Da su željeli odmoriti uoči Bayerna, tražili bi da našu utakmicu odgode, mi bi im naravno izašli u susret.

Rješenje?

- Da dođu novi ljudi. Svaki dobronamjerni čovjek u Hrvatskoj shvaća što se događa da se ne ponavljam nabrajajući sve nelogičnosti. Mi ćemo ustrajati.

Ivo Čagalj/Pixsell

Ovo nas može dodatno motivirati

Godinu nakon prosvjeda na Rivi nije se puno promijenilo.

- Neke stvari jesu, promijenio se Zakon o sportu . Oni se pokrivaju uspjesima reprezentacije iako je to uspjeh talentiranih igrača, a ne njihova rada.

Koliko ovo može utjecati na psihološko stanje momčadi.

- Ovo nas samo može dodatno motivirati, očekujem dobre rezultate u sljedeće dvije utakmice - rekao je Brbić za kraj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"