Obavijesti

Sport

Komentari 125

Senzacija u Varšavi: Ćorić (17) pobijedio je 21. tenisača svijeta

Senzacija u Varšavi: Ćorić (17) pobijedio je 21. tenisača svijeta
4

Borna Ćorić senzacionalno je slavio protiv 21. igrača svijeta u pet setova. Borna je pobijedio Jerzyja Janowicza 2-6, 6-2, 7-5, 5-7 i 6-4 te donio Hrvatskoj 2-0 vodstvo...

VIDEO

Jerzy Janowicz je u petom setu uoči Ćorićevog servisa za meč pozvao medicinski time-out. Baš ga je zaboljelo u trenutku Ćorićevog servisa za pobjedu. Neiskusni 17-godišnji Borna izašao je na teren i tamo čekao Poljaka, ali vratio ga je izbornik Željko Krajan. Janowicz se oporavio, a Borna je bez ikakvih problema odservirao kao da mu je ovo 100. nastup u Davis Cupu za pravu senzaciju prvoga dana u Varšavi. 

Hrvatska protiv Poljske u Varšavi ima 2-0 u 2. kolu Prve skupine euroafričke zone. Nakon Čilićeve pobjede protiv Przysieznyja u tri seta (6-1, 6-4, 6-4), 17-godišnji Borna Ćorić, 295. igrač svijeta, slavio je protiv 21. igrača svijeta, Jerzyja Janowicza. 

Borna je slavio u pet setova 2-6, 6-2, 7-5, 5-7, 6-4 i donio hrvatskoj veliku prednost. 

- Meč protiv Janowicza izazov je koji me samo još više motivira. Favorit je, ali vidjet ćemo što će biti na terenu - rekao je Borna uoči meča protiv prvog poljskog reketa.

A na terenu - senzacija. Borna je izgubio prvi set, ali umjesto da se "raspadne", on je poboljšao igru i pametnom taktikom izluđivao Janowicza. Mora se priznati da Poljak danas nije imao svoj dan, puno je griješio, ali igraš koliko ti protivnik dopusti. 

Ćorić je uzeo drugi i treći set i poljska publika je utihnula. No Janowicz se uspijeva vratiti i uzeti četvrti set. Odluka je pala u petom setu. Kod 3-3 Borna oduzima servis Janowiczu i drži svoj do kraja za najveću pobjedu u karijeri!

Davis Cup, 2. kolo Prve skupine euroafričke zone (Varšava):

Poljska - Hrvatska 0-2

  • Przysiezny - Čilić 1-6, 4-6, 4-6
  • Janowicz - Ćorić 6-2, 2-6, 5-7, 7-5, 4-6

UŽIVO, peti set: Ćorić - Janowicz 6-4

Teška je borba čekala Bornu Ćorića u petom setu. Janowicz je bio u psihičkoj prednosti, ali Borna se nije predavao. Janowicz je imao servis kod 3-3, a Borna je imao tri break-lopte. Prvu nije iskoristio, ali drugu je! Borna je imao 4-3 i servis u petom setu protiv 21. igrača svijeta. Ćorić je odservirao i poveo 5-3. Janowicz osvaja svoj servis za 5-4 i Borna je imao servis za meč. No Poljak je uzeo medicinski time-out jer baš ga je zaboljelo u tom trenutku. No nije pokleknuo Borna Ćorić. Odservirao je kao da mu je ovo 100. nastup u Davis Cupu i donio Hrvatskoj 2-0 vodstvo nakon prvog dana!

UŽIVO, četvrti set: Ćorić - Janowicz 5-7

Borna Ćorić fantastično je krenuo u četvrti set! Odmah je uzeo Janowiczu servis i poveo 1-0. Naš 17-godišnji tenisač potom odmah gubi servis i vraća Janowicza u igru. Sjajno je igrao Borna, držao je servis i došao do 5-5. Janowicz je poveo 6-5, Borna spašava dvije set-lopte, ali onda griješi i praktički poklanja Janowiczu set.  

UŽIVO, treći set: Ćorić - Janowicz 7-5

Nastavio je Borna Ćorić sa sjajnom igrom i u trećem setu. Janowicz je bio sve nervozniji, a Borna je to iskorištavao na pravi način. Poveo je 2-1 i imao je svoj servis. Šteta što je Borna odmah izgubio servis i Poljak je izjednačio. No Borna nastavlja s pritiskom i odmah u drugom gemu ponovno oduzima servis Janowiczu za 3-2 i servis. Janowicz uzvraća novim breakom i dolazimo do 3-3. Kod 5-5 Ćorić je imao 15-40, iskoristio je drugu break loptu i poveo 6-5! Servirao je za 2-1 u setovima. Imao je Borna set loptu kod 40-30 i iskoristio je za 2-1 u setovima!

UŽIVO, drugi set: Ćorić - Janowicz 6-2

Ponovno Borna Ćorić otvara sjajno. Uzima servis Janowiczu već u prvom gemu. Ovoga puta Borna je potvrdio break i poveo 2-0 protiv Poljaka. Fantastično je igrao naš igrač i šokirao poljsku publiku. Uzeo je Borna set Janowiczu i izjednačio na 1-1! 

UŽIVO, prvi set: Ćorić - Janowicz 2-6

Sjajno je počeo meč naš mladi talentirani tenisač Borna Ćorić. Uzeo je servis Janowiczu i servirao za 3-1. No Poljak odmah uzvraća i oduzima servis našem tenisaču. Nakon toga Janowicz je ubacio u višu brzinu, osvojio pet gemova za redom i bez većih poteškoća osvojio prvi set sa 6-2.

Marin Čilić osvojio je prvi bod  za Hrvatsku u meču 2. kola Prve skupine euroafričke zone protiv Poljaka. Prvi hrvatski reket slavio je protiv drugog poljskog tenisača, Michaela Przysieznyja u tri seta. Bilo je 6-1, 6-4, 6-4 za hrvatskog tenisača. Sad je na redu mladi Borna Ćorić koji će pokušati iznenaditi prvog poljskog reketa, Jerzyja Janowicza.

- Servirao sam vrhunski i odradio to kako treba. U drugom setu sam osjetio da se "lomi" meč i tu sam podigao intenzitet igre i odigrao jako dobro za prvi dan - rekao je Marin Čilić nakon pobjede. 

Sad je na redu Janowicz.

- Moram mu neutralizirati servis i natjerati ga da igra. On voli igrati na dva, tri udarca. Voli "potegnuti". Servirao sam odlično danas, a to bi mogao biti ključ u nedjeljnom meču - kazao je Marin.

UŽIVO, treći set: Čilić -  Przysiezny 6-4

Nastavio je Marin tamo gdje je stao u prethodna dva seta i bez većih problema donio Hrvatskoj prvi bod. Marin je slavio protiv Przysieznyja 6-1, 6-4, 6-4.

UŽIVO, drugi set: Čilić - Przysiezny 6-4

Marin Čilić nastavio je igrati dominantno. Imao je malih problema na početku seta, ali čim je ubacio u višu brzinu, drugi poljski reket nije mu mogao ništa. Čilić je sa 6-4 uzeo i drugi set. Igra se na tri dobivena seta.

UŽIVO, prvi set: Čilić - Przysiezny 6-1

Marin Čilić prvi je izašao na teren. Prvi hrvatski reket odmah je dao do znanja tko je tu 26., a tko 73. igrač svijeta. Čilić nije imao problema protiv Przysieznyja u prvom setu. Naš tenisač slavio je 6-1. 

Najava meča

Prvi hrvatski reket Marin Čilić otvara meč 2. kola Prve skupine euroafričke zone protiv Poljaka. Čilić protiv Michaela Przysieznyja traži prvi bod za Hrvatsku. Przysiezny je drugi poljski igrač, 73. na svijetu. 

Odmah nakon Marina, na teren izlazi naš mladi Borna Ćorić (295. na svijetu), koji će igrati protiv prvog poljskog igrača, 21. igrača svijeta Jerzyja Janowicza. 

- Nadao sam se da će Marin igrati prvi, to je dobro za nas. Borna ima šansu, ali bolje je kad povedemo 1-0 pa suparnici imaju veći pritisak. No ključno je osvojiti tri boda. Na kraju je to jedino bitno - rekao je izbornik Hrvatske, Željko Krajan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti