Obavijesti

Sport

Komentari 24

Federer: Marin je jako popravio servis nakon rada s Goranom...

Federer: Marin je jako popravio servis nakon rada s Goranom...
1

Ako Marinu ostavite prostora u stanju je lakoćom završiti poen. Morat ću ga napadati tijekom cijelog meča. Bit će jako tijesno, kaže Federer kojeg je Marin u četvrtfinalu Wimbledona prošle godine imao na konopcima

VIDEO

Wimbledon je domaći teren za Rogera Federera, on se ovdje doista osjeća kao kod kuće i zna da tu može igrati svoj najbolji tenis, rekao je Marin Čilić u najavi velikog nedjeljnog finala Wimbledona protiv Rogera Federera.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:28

Švicarac je sedam puta osvojio Wimbledon i jako dobro zna kako igrati velika finala. 

- Uh, znam koliko će to biti težak meč za mene. Roger igra vjerojatno najbolji tenis u svojoj karijeri ovoga trenutka, ima sjajnu sezonu.

U četvrtfinalu Wimbledona prošle godine Marin je bio na poen do pobjede protiv najboljeg tenisača u povijesti.

- Sada sam u nešto boljoj formi nego tada, možda sam malo i mentalno spremniji, a naučio sam i par jako važnih lekcija. Da, prije 12 mjeseci sam bio na korak do pobjede, no vjerujem da ću ovoga puta napraviti taj korak - rekao je Marin te nastavio: 

- Što sam naučio iz tog meča? Pa mislim da moje odluke u ključnim trenucima tog meča nisu bile najbolje. Vjerujem da će mi to iskustvo puno pomoći iako sam i tada igrao dobro.

Roger na ovom Wimbledonu još nije izgubio niti jedan set, no u Marinu će imati najtežeg protivnika, igrača koji ga može pobijediti svojim servisima.

- Protiv vrhunskih igrača morate puno riskirati iako to ponekad izgleda pretjerano. Mislim da je Marin jedan od igrača koji je to naučio, možda ne uvijek, no u velikim mečevima da. Njegov servis se značajno popravio nakon suradnje s Ivaniševićem. Sada lopticu udara puno ranije, a onda je jako teško pročitati servis. U prošlosti, da vam budem iskren, nije servirao tako dobro kao što je mogao. Sada je ipak puno drugačija priča - rekao je Roger Federer.

Švicarac će idući mjesec proslaviti 36. rođendan i pobijedi li Marina postat će najstariji osvajač pojedinačnog naslova u open eri Wimbledona.

- Ono što mene veseli je da sam pun snage i svježine. Roland Garros sam odlučio propustiti kako bih bio spreman i zdrav za Wimbledon i upalilo je - kaže veličanstveni Federer koji je svjestan da će ovo biti zahtjevan meč:

- Morat ću biti agresivan, morat ću ga napadati jer ako Marinu date vremena, može lijepo završiti poen. Trava je i dalje prilično brza što pomaže pri mom servisu. No pomaže i njemu. Da, bit će to napeto.

A jedan od onih koji su osjetili sjajnu Marinovu formu u Wimbledonu je i Sam Querrey kojeg je Čilić izbacio u polufinalu.

- Ako igra kako zna, svakome može napraviti velike probleme. No, s druge strane, Roger igra na svom najboljem nivou. Marin će imati pune ruke posla - kaže Amerikanac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom