Obavijesti

Sport

Komentari 2

Marin Čilić: U Londonu su 
me tijekom meča uplašile prskalice

Marin Čilić: U Londonu su 
me tijekom meča uplašile prskalice
1

Nastupati u Wimbledonu je sjajno. Ali ima i stvari koje živciraju. Kiša je na prvome mjestu. Na drugo bih stavio tu tradiciju. Pretjeruju s bijelom odjećom, rekao je Marin

VIDEO

24sata: Već u prvom kolu Wimbledona igrate protiv Ivana Ljubičića. Kojom taktikom planirate pobijediti velikog prijatelja??

Baš je čudno što smo samo jednom igrali. Trenirali smo milijun puta i među nama tajni. S Ivanom je jako nezgodno. Mijenja ritam, sjajno čita igru. Šansa je što Ivan baš ne voli previše igrati na travi.

24sata: Gdje je nestao onaj tenisač koji je prošle godine igrao polufinale Australian Opena, kojega su proglasili novim Federerom?

Naglo sam izgubio samopouzdanje. Bilo je dosta očekivanja od mene s kojima se nisam znao nositi. Bilo je to prekrasnih šest mjeseci, od četvrtfinala US Opena pa pobjeda protiv Nadala u Pekingu i finala protiv Đokovića, ali nakon Melbournea sve je stalo. Siguran sam da se sve može vratiti uz nekoliko pobjeda u nizu. Moj najveći problem su te crne rupe.

24sata: Možda je problem u vašem treneru Bobu Brettu koji ne putuje često s vama po Touru?

Mnogi me to pitaju, ali se ne slažem. Dapače, mislim da je suradnja dobra, mislim da sam ja kriv. U jednom trenutku sam zablokirao i nisam shvaćao što mi Brett govori. Slušao sam, ali nisam čuo. Mislim da polako izlazim iz te blokade.

24sata: Hoće li vam pomoći i Goran Ivanišević u vašim nastupima na travi?

Mogli bismo trenirati, ali samo ako preživim do drugog tjedna. Jer tad Goran dolazi u London.

24sata: Postoje li neke stvari koje vas iritiraju u Wimbledonu?

Kiša je na prvome mjestu. A na drugom bih stavio tu njihovu tradiciju. Pretjeruju s tom bijelom odjećom, procedurama vezanim uz turnir. A i malo su preslužbeni. Postavljeni tenisači imaju puno više privilegija u odnosu na ostale. To nije u redu.

24sata: Koji je najzanimljiviji događaj koji pamtite iz Londona?

Prije četiri godine igrao sam protiv Gillesa Simona na jednom od sporednih terena. U pola poena iznenada se upalila prskalica i počela nas zalijevati. Prvo sam se uplašio, a poslije mi je bilo smiješno. Promijenili smo jedan teren, pa drugi, i na kraju smo na trećem završili meč.

24sata: Međugorje, mjesto od 1000 stanovnika, ima dva tenisača u Top 50. Jeste li očekivali ovakav uzlet Ivana Dodiga?

Prije sedam mjeseci nitko ga nije vidio u Top 100, a kamoli da osvaja ATP turnire. Sad je u poziciji da osigura renking i da na US Openu bude nositelj, dakle među 30 najboljih. Skidam mu kapu.

24sata: Nedavno je bilo sumnji na namještanje na riječkom Challengeru. Jesu li ikad vama prišli sumnjivi likovi s koferom?

Ne. Ali čuo sam za dosta takvih slučajeva. Mogu shvatiti te igrače, koji ne zarađuju puno, da ih može privući takva ponuda. Ali zbog takvih pojedinaca tenis je na zlu glasu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'