Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Marin Ranteš dohvatio finale prestižnog Nitro World Gamesa

Na Nitro World Games, koji prati nekoliko milijuna ljudi, dolazi se samo s pozivnicom. Marin je završio šesti, iako je besprijekorno izveo trikove, jer nisu bili u jednoj vožnji nego u tri. Ovo mu je prvi put da je vozio u bowlu

Foto: Nitro World Games
0 komentara

Najbolji hrvatski BMX vozač, Marin Ranteš, završio je na odličnom 6. mjestu na svom prvom Nitro World Gamesu u američkoj Visti u Kaliforniji. Na Nitro World Games dolazi se isključivo s pozivnicom i rezerviran je samo za najbolje vozače svijeta te je najgledanije BMX natjecanje. Ove godine pratilo ga je nekoliko milijuna ljudi.

Marin je vozio u konkurenciji 23 vozača i kvalificirao se u polufinale kao 10. od 12. Polufinalnu vožnju vozio je nikad spremniji, no otegotna okolnost mu je što je uvijek vozio u skate parku, a nikad do sada nije imao priliku voziti u bowlu. Unatoč tome, Marin je vožnju odvezao gotovo besprijekorno i plasirao se među šest finalista.

- Kako sam ja bio jedini vozač od nas 23 koji nikad nije vozio bowl, rijetko tko je vjerovao da ću se uopće plasirati u polufinale, a o finalu nismo mogli niti sanjati. Kad sam se plasirao u finale odlučio sam dati svoj maksimum kako bih pokazao što znam. Sve najbolje trikove nisam uspio odvoziti u jednoj vožnji, ali sam ih rasporedio u tri. Napravio sam 360 triple tailwhip, 720 tailwhip i flair tailwhip. Iako sam ih izveo besprijekorno, nisu bili svi u istoj vožnji pa sam završio na šestom mjestu, što je za mene iznimno dobro - rekao je Ranteš.

Sljedeća dva tjedna Marin će provesti u Holly Springsu u Sjevernoj Karolini, gdje će trenirati kod najboljeg vozača svijeta Daniela Dhersa. Zajedno će se pripremati i za kvalifikacije za nadolazeće Olimpijske igre u Tokiju.

Tema: Sport fanatik

Message