Obavijesti

Sport

Komentari 61

Prvo 1/4 finale Roland Garrosa za Marina: 'Osjećam se sjajno'

Prvo 1/4 finale Roland Garrosa za Marina: 'Osjećam se sjajno'
4

Čilić je tako iz četvrtog pokušaja stigao do prve pobjede u karijeri u 4. kolu Roland Garrosa, a za ulazak u četvrtfinale na terenu je proveo manje od šest sati

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa nakon što mu je Južnoafrikanac Kevin Anderson predao dvoboj 4. kola pri vodstvu našeg igrača od 6-3, 3-0.

- Žao mi je što Anderson nije mogao nastaviti. Imao je nekoliko ozljeda u zadnjih godinu, dvije i zasigurno mu nije bilo lako odustati jer je nakon dugo vremena stigao u drugi tjedan 'grand slam' turnira. S druge strane, ponovno sam se osjećao fenomenalno na terenu, igrao sam zbilja jako dobro i odradio sve što smo prethodno dogovorili pa fizički svjež ulazim u četvrtfinale", rekao je Čilić po završetku dvoboja - rekao je Marin pa nastavio.

- Wawrinka je posljednjih godina u Roland Garrosu uvijek pokazivao sjajnu formu. Vjerujem da mu je ovo jedan od najdražih turnira, a ja protiv njega nemam najbolji skor. Ipak, u posljednjih godinu dana smo odigrali nekoliko tijesnih mečeva pa vjerujem kako imam dobre šanse za pobjedu. Naravno, od sebe očekujem da nastavim u ovom ritmu, na visokoj razini i da vjerujem u svoje mogućnosti s obzirom na visok ulog.

Anderson se požalio na probleme s bedrenim mišićem desne noge, te je odlučio predati dvoboj nakon što je po drugi put izgubio servis u drugom setu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čilić se tako za svoj prvi ulazak u četvrtfinale u Roland Garrosu zadržao samo 48 minuta tijekom kojih je ponovno sjajno igrao na reternu, od šest servis gemova na početnom udarcu Andersona naš je igrač osvojio njih četiri.

Susret protiv Andersona nije dobro počeo jer je Čilić u prvoj igri dvoboja izgubio servis, ali nakon što je Južnoafrikanac stigao do prednosti od 2-0 izgleda da se naš najbolji igrač napokon zagrijao te je uslijedila njegova serija od pet gemova zaredom kojom je stigao do vodstva od 5-2.

U drugom setu Čilić je napravio "break" odmah u prvoj igri pogodivši odličnu bekhend-paralelu na koju Anderson nije niti pokušao trčati. Kada se slična situacija ponovila u trećoj igri kada Anderson na poenu kod izjednačenja nije niti krenuo na forhend. Ubrzo potom visoki Južnoafrikanac odlučio je kako nema smisla dalje se mučiti s obzirom na ograničenu mogućnost kretanja.

Bio je ovo sedmi međusobni susret Čilića i Andersona i šesta pobjeda našeg igrača.

Čilić je tako iz četvrtog pokušaja stigao do prve pobjede u karijeri u 4. kolu Roland Garrosa, a za ulazak u četvrtfinale na terenu je proveo manje od šest sati.  

Sljedeći suparnik Čiliću je Stanislas Wawrinka. Švicarac je uz 3-0 u setovima izbacio Francuza Monfilsa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje