Obavijesti

Sport

Komentari 92

Marinu na putu do naslova stoji jedini Španjolac koji voli travu

Marinu na putu do naslova stoji jedini Španjolac koji voli travu
1

Marin je ušao u elitu turnira u zapadnom Londonu, jednog od pripremnih za Wimbledon, postavši tek četvrti igrač nakon Murraya, Roddicka i Hewitta u zadnjih 17 godina s tri finala u Queeen'su

VIDEO

Marin Čilić protiv Feliciana Lopeza, 'all around' igrač protiv tenisača kojem, za razliku od većine Španjolaca, odgovaraju sve podloge osim zemlje i koji je na travi kao doma, ali ne kad je preko puta mreže Hrvat iz Međugorja.

Marin je Španjolca dobio u zadnja četiri meča, uključujući dva u Queen'su gdje u nedjelju od 15 sati igra treći finale na travi u karijeri. Čilić je Queen's osvojio 2012., a godinu kasnije, Murray ga je spriječio u obrani titule.

Međugorac u eliti

Prolaskom u finale Marin je ušao u elitu turnira u zapadnom Londonu, jednog od pripremnih za Wimbledon, postavši tek četvrti igrač nakon Murraya, Roddicka i Hewitta u posljednjih 17 godina s tri finala u Queeen'su.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nedjeljni finale bit će mu 29. u karijeri, u dosadašnjih 28 osvojio je 17 turnira, posljednji u Istanbulu. S druge strane bit će Lopez koji je jedan od rijetkih Španjolaca uspješnih na brzim podlogama.

Zbog stila igre, sjajnog servisa, vrlo dobrog forehanda i voleja te limitiranog jednoručnog backhanda na kojem često igra slajs, Lopez u karijeri ima samo jednu titulu na zemlji (Gstaad). Dvaput je osvajao Eastbourne na travi (2013. i 2014.), na tvrdoj podlozi osvojio je Beč 2004. i Johannesburg 2010. godine.

Kad je došao do četvrtfinala  Wimbledona 2005., postao je prvi Španjolac koji je stigao tako daleko u All England Clubu nakon 1972., a to je ponovio 2008. i 2011.

U nedjelju zaboravite na previše izmjena, pogotovo kad Lopez bude servirao. Marin će, kao i u svakom meču protiv njega, forsirati loptice na backhand, a Lopez će forsirati servis volej i kad god će imati šansu, bit će na mreži. Servis će biti ključ za Marina, a servis ga je dobro služio u Queen'su i favorit je uoči finalnog ogleda.

 

Čilić vs. Lopez
Marin Čilić će pobijediti!
Feliciano Lopez to osvaja!
survey maker
 
 
 
 
 
 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka