Obavijesti

Sport

Komentari 31

Mario Hezonja bit će među Top pet na sljedećem NBA draftu

Mario Hezonja bit će među Top pet na sljedećem NBA draftu
5

Marija Hezonju, novu zvijezdu Barce, mogli bi uzeti Philadelphia 76ersi, koji od lani drže prava na Darija Šarića. Tek mu je 19 godina, a specijalnost mu je ''Alley-oop''

VIDEO

Mario Hezonja vrlo vjerojatno će biti među najtraženijim igračima idućeg NBA drafta . A među najlošijim momčadima, s najvećom vjerojatnošću da biraju među prvima, slavni su New York Knicksi i Boston Celticsi te Philadelphia , budući klub Darija Šarića , koji je lani izabran kao 12.

Njihovi su skauti zbog Hezonje na svakoj utakmici Barcelone. Rekordna partija, u kojoj je Manresi zabio osam trica iz osam pokušaja , nije nikakva slučajnost. Od prvih dana pokazivao je kako “mekanu” ruku ima.

VIDEO

- Igrali smo protiv Cibone 2009. godine, utakmica je bila već riješena, pa sam ga stavio u igru posljednje tri minute - prisjetio se ondašnji trener Dubrovnika Darko Kunce Hezonjina službenog debija za seniore. Imao je 14 godina, mjesec i četiri dana.

- Istjecalo je vrijeme , a on je imao loptu, šutnuo s nekih devet, deset metara i zabio - ispričao nam je Kunce.

Odmah je pobudio interes Velimira Perasovića , koji je bio trener te Cibone.

- Sreo ga je ispred svlačionice i upitao: ‘ Mali, a zašto ti nisi u školi? ’ - kaže Kunce, koji je već tada znao da Hezonju očekuje velika karijera.

- Bio je i nevjerojatno samouvjeren . Od prvog dana, s 13 godina, postavljao se kao da je jednak svima i tako su ga stariji suigrači prihvatili. Odmah se vidio na vrhu - objasnio je Kunce otkrivši da Mario, osim nevjerojatnih fizikalija, ima i nevjerojatan mozak.

VIDEO

- Ima eidetsko pamćenje , sjeća se tko je što rekao prije šest godina. Kad sam ga posljednji put vidio, podsjetio me na nešto što sam mu rekao na jednom time-outu. Prava je enciklopedija . Sve prati, sve pamti, analizira...

Nakon što je završio osnovnu školu, prešao je u Zagreb, koji mu je nudio najbolje uvjete za razvoj. Uz Šarića i Mavru činio je trojac supertalentiranih “mrava”, koji su osvojili juniorsku Euroligu .

- Na šutu je radio svaki dan , po dva sata ujutro i popodne. To mu se sad vraća - objasnio je Andrej Tesla , trener Zagrebovih mlađih kategorija.

Hezonjin talent i radne navike nagradio je i Jasmin Repeša , koji ga je uvrstio među 12 reprezentativaca za lanjski SP u Španjolskoj.

VIDEO

- Naravno da ga i dalje treba gurati, isto kao i Šarića, ali Dario je imao olakotnu okolnost jer je s reprezentacijom prvi put bio u kvalifikacijama, a ne na velikom natjecanju - rekao je Jasko.

Protiv Manrese je izgledalo kao da je prigovorio treneru kad ga je izvadio iz igre, baš kao i Repeši protiv Senegala .

- To su prigovori samome sebi , a time pokazuje neviđenu želju za uspjehom. Onome koga to uvrijedi nije mjesto u košarci nego doma - jasan je Repeša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju