Obavijesti

Sport

Komentari 11

Mario između Hrvatske, Srbije i Španjolske: Ameri ga hvale, još nije odlučio za koga će zaigrati

Mario između Hrvatske, Srbije i Španjolske: Ameri ga hvale, još nije odlučio za koga će zaigrati

Mladi košarkaš Mario Nakić (19) nastavio je očevim stopama, koji je bio europski prvak sa Cibonom i Partizanom. Zamijetio ga je Real Madrid s kojim je bio MVP juniorske Eurolige. Danas briljira u Belgiji

VIDEO

Otac je Hrvat, majka Srpkinja, rođen je u Beogradu, a za njega se, osim Lijepe Naše i istočnih nam susjeda, bore i Španjolci jer je već dvije godine član Real Madrida i dečko kojemu se predviđaju velike stvari.

Mario Nakić (19) ovu sezonu igra na posudbi u Oostendeu u Belgiji, a u pobjedi nad Spirou Charleroijem 94-79 briljirao je s 25 koševa, devet skokova i dvije asistencije u 32 minute.

Pokretanje videa...

00:38

Novinar ESPN-a Jonathan Givony, koji posebno prati mlade europske košarkaše i potencijale za NBA draft, pohvalio je hrvatsko-srpskog košarkaša.

"Upravo sam pogledao ovu utakmicu. Poprilično impresivna izvedba 19-godišnjeg Hrvata Marija Nakića. Veliko krilo koje može kreirati igru, dodati i šutirati uvijek je traženo u današnjem NBA-u. Napravio je i neke lijepe stvari u obrani. Sigurno ću pratiti njegov napredak", napisao je Givony na Twitteru.

Inače, Marijev otac Ivo riječki je košarkaš i bivši reprezentativac Jugoslavije koji je statao u Ciboni, a 1986. preselio u Beograd igrati za Partizan. Tamo je zasnovao obitelj i sinu prenio ljubav za košarkom.

Dečko je zakoračio u seniorsku košarku i logično se nameće pitanje za koju će reprezentaciju igrati. Španjolci tu, čini se, najlošije stoje, kao i u slučaju Luke Dončića (21), čija je majka Slovenka, a otac Srbin, i koji je izabrao naše zapadne susjede.

Iako se iz Marijevih istupa dalo naslutiti kako je izabrao Srbiju, jer imao je lani prepisku i s tamošnjom košarkaškom legendom Sašom Đorđevićem u kojoj mu je zahvalio na pozivu, od toga zasad nema ništa i pitanje izbora reprezentacije još je otvoreno.

Tata mu je bio europski prvak i s Cibonom i s Partizanom, a mama Zorica Desnica, prije udaje za njegova oca, dobila je sina Filipa s poznatim srpskim tenisačem Slobodanom Živojinovićem, koji je kasnije oženio Lepu Brenu.

Mario je u Realu osvojio juniorsku Euroligu s drugim Hrvatom Borisom Tišmom (18) i bio najkorisniji igrač. Radi se o neospornom talentu, a je li on doista "novi Dončić", kako mu tepaju, vidjet ćemo vrlo skoro. Uskoro bi ga trebali upoznati i Amerikanci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka