Sport

Komentari 0

Mario Kasun: Na Kanarima sam dobio napadaj panike

Mario Kasun: Na Kanarima sam dobio napadaj panike

'EP u Poljskoj bio mi je izuzetno negativan, svi su krivili jedni druge, nitko nije gledao sebe. Dobio sam 5 injekcija, a zatim su me proglasili izdajicom'

Zašto ste se odlučili baš za Zagreb?

 Deset godina sam bio vani, zasitio sam se, postao željan kuće, a htio sam i da mi draga vidi gdje ćemo možda ubuduće živjeti.

Osjećate li pritisak velikih očekivanja?

 Ne, meni je cijeli život pritisak, u kojem god sam klubu bio. Ljudi misle da riješiš problem dovedeš li jednog igrača. Ali što će ti najbolji centar ako nemaš beka koji će mu dati loptu? Tu su svi mladi, talentirani, ali neiskusni. Ako mi stariji ‘zakantamo’, gotovo je. A to nam se dogodilo kod Gran Canarije, koja nas je razbila u kvalifikacijama za Eurokup. 

Na njihovu terenu padaju i najveći klubovi. Kako to objašnjavate? 

Ondje sam i s Barcelonom gubio po 20 razlike. Koševi su nekako ‘šugavi’, premekani. Frustrirajuće je, vruće, teško je disati. Već u prvoj minuti cijeli dres mi je mokar, kao da imam deset kila više. Teško se na to naviknuti. 

Imali ste operaciju srca 2008. Kako ste sad? 

To mi se dogodilo baš na Kanarima. I sad me bilo ‘ćopilo’ na 30 sekundi, počelo mi je srce lupati, opet sam dobio napadaj panike. Vjerojatno je to bilo podsvjesno jer sam se vratio na to mjesto. Poslije utakmice došlo mi je da se svega ostavim. Inače sam dobro.