Obavijesti

Sport

Komentari 25

Mario Mamić došao je u Madrid potvrditi da Kova ostaje Realov

Mario Mamić došao je u Madrid potvrditi da Kova ostaje Realov
1

Zimski prijelazni rok otvara se 1. siječnja a Kovačić i Modrić sigurno ostaju u klubu. U Real Madridu kažu kako su prošlo ljeto primili brojne upite za Kovačića, među kojima Intera i Tottenhama...

VIDEO

Mario Mamić, zastupnik hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića, nalazi se u Madridu gdje je upravi Real Madrida rekao kako njegov otac Zdravko i on neće biti proglašeni krivima u Hrvatskoj za izvlačenje novca iz Dinama, doznaju 24sata od izvora u Real Madridu.

Mario Mamić je došao u Madrid desetak dana prije otvaranja zimskog prijelaznog roka kako bi ondje porazgovarao s dužnosnicima europskog prvaka o statusu 23-godišnjeg veznog igrača. Riječ je o uobičajenom sastanku zastupnika nogometaša i kluba, kaže izvor. 

Kovačić nema namjeru napustiti Real Madrid s kojim ima ugovor do ljeta 2021. godine, a niti ga klub iz sjeverne četvrti Chamartín želi prodati. Prošli mjesec se vratio na travnjak nakon ozljede noge zbog koje je pauzirao 76 dana te je uvjeren da za njega ima mjesta u momčadi koja je prošlu subotu u Abu Dabiju obranila naslov prvaka svijeta. 

Kovačić se u lipnju vjenčao dugogodišnjom djevojkom iz srednjoškolskih dana Izabelom Andrijanić pa je sada odlučio kupiti kuću u Madridu. Mario Mamić je zamolio dužnosnike Real Madrida da mu pomognu u tome, kaže izvor. 

Ili da mu oni sami preporuče neku od kuća ili da predlože nekretninsku agenciju. Kuća i lokacija još uvijek nisu izabrani ali za očekivati je da bude u jednom od tri zatvorena urbanistička naselja gdje žive nogometaši Real Madrida. Odande imaju desetak minuta vožnje do sportskog kampa. 

Kovačić, koji je u klubu od kolovoza 2015. godine, živi u unajmljenoj kući. Kupnjom nekretnine raspršio bi nagađanja o mogućem odlasku koja se često pojavljuju u medijima. Modrić, s kojim Kovačić provodi najviše vremena u klubu, također je kupio veliku kuću 2015. godine pored Madrida, oko dvije i pol godine nakon što je potpisao za Real Madrid. Dotad je plaćao najam. 

Kovačić ima status pričuvnog igrača jer u formaciji 4-3-3 trener Zinedine Zidane u sredini igra s Lukom Modrićem, Tonijem Kroosom i Casemirom, no vjeruje da njegovo vrijeme dolazi.  

- Još uvijek sam mlad, moram nastaviti raditi, ovdje su igrači od kojih puno učim - rekao je početkom mjeseca uoči utakmice protiv Borussije Dortmund. Zidane je pak rekao kako mu je on važan igrač. 

Zimski prijelazni rok otvara se 1. siječnja a Kovačić i Modrić sigurno ostaju u klubu. U Real Madridu kažu kako su prošlo ljeto primili brojne upite za Kovačića, među kojima Intera i Tottenhama, no da ga ne namjeravaju prodati. 

Kovačić je upravo iz Intera bio došao u kraljevski klub a na potpisivanju ugovora na stadionu Santiago Bernabéu prisustvovali su u statusu njegovih zastupnika Mario Mamić i Nikky Vuksan. 

Obojica su optužena u Hrvatskoj za sudjelovanje u nezakonitom izvlačenju novca iz Dinama prodajom više igrača iz zagrebačkog kluba u inozemstvo od prosinca 2004. do prosinca 2015. godine. 

Prije godinu dana je internetska platforma Football Leaks dostavila medijima dokument iz kojega proizlazi da je 50 posto novca od transfera Kovačića iz Dinama u Inter završilo 2013. na računu jedne tvrtke u Hong Kongu. Glasnogovornik Intera je tada rekao kako je klub sav novac uplatio  Dinamu. Zdravko Mamić tvrdi da je nedužan.

- Mario Mamić je članu uprave Real Madrida rekao kako neće biti ništa od toga, da neće biti proglašeni krivima on i Zdravko Mamić u sudskim procesima u Hrvatskoj - kaže izvor u Madridu. 

U Real Madridu su upoznati s negativnim raspoloženjem dijela hrvatske javnosti prema Luki Modriću zbog „slučaja Mamić“. Tvrde, međutim, kako su Modrić i Kovačić mentalno snažne osobe te da ih sudski postupci i mišljenja u javnosti ne ometaju na treninzima i utakmicama. 

Modrić je u subotu ponio naslov najboljeg igrača Svjetskog klupskog prvenstva. Kovačić hvata ritam utakmica nakon ozljede. Trenutno se obojica spremaju za najveći derbi španjolskog nogometa protiv Barcelone. 

U subotu bi ih na Santiago Bernabéu trebao uživo gledati Mario Mamić. On nije bio dostupan za komentar.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'