Obavijesti

Sport

Komentari 0

Mario Stanić uručio medalje na INA Sportskim igrama mladih

Mario Stanić uručio medalje na INA Sportskim igrama mladih
3

Međunarodni dani Sportskih igara mladih završeni su svečanom dodjelom medalja najboljima u malom nogometu i košarci. Pehare i nagrade dodijelio je Mario Stanić

VIDEO

Međunarodni tjedan radosti, smijeha i druženja s djecom iz različitih zemalja završio je svečanom dodjelom medalja i pehara najboljim ekipama u malom nogometu i košarci. 

Fair play prije svega 

Na nogometnom terenu u najmlađoj kategoriji, 2000. i mlađi sastali su se dvije ekipe iz Hrvatske „Pletionica Ivković“ i „Međimurski mali dečki“ koji su dokazali kako INA Sportske igre mladih daju veliku važnost korektnoj i fair play igri bez grubih startova. 

Rame uz rame s dečkima iz Pletionice Ivković, igra i 11-godišnja Lucija Mudrinić koja, kako kaže, trenira nogomet već pet godina. 

- Volim podjednako igrati i s dečkima i sa curama. Važno je samo da igram - objasnila nam je Lucija svoju ljubav prema nogometu. 

Prije utakmice kapetan malih Međimuraca uz mali poklon, u ime cijele ekipe, dao je obećanje kako neće biti grubi i da će korektno igrati. Nažalost Međimuraca i veliku radost Splićana i Lucija je svojim golom doprinijela pobijedi 3-1.

Svečanoj dodjeli nazočio je i bivši hrvatski nogometaš Mario Stanić, koji je pobjednicima uručio zlatne medalje. Prilikom dodjele Stanić je čestitao mladim nogometašima i košarkašima zaželjevši im još puno uspjeha. 

- Sport je jedna od boljih alternativa u životu. Ako radite i vježbate možete puno postići. I kako slogan ove manifestacije kaže: Živimo život bez droge jer droga uzima život! - zaključio je Stanić. 

Upoznao Stanića po kojem je dobio ime

Tijekom dodjele medalja 13-godišnji Mario Orlić dobio je priliku i napokon je upoznao Marija Stanića, igrača po kojem je dobio ime. Mariov otac Nikša, kao i ostali veliki ljubitelji nogometa još se sjeća 1998. godine i Svjetskog prvenstva. 

- Rekao sam da će mi se sin zvati po igraču koji prvi zabije gol na Svjetskom prvenstvu. I onda je došla prva utakmica s Jamajkom i 27. minuta u kojoj je Stanić zabio gol. Kad se sin rodio bilo je neupitno kako će se zvati, zato mi je posebno drago što ga je danas upoznao - ispričao nam je Mariov otac Nikša.  

I Mario Orlović ne samo da voli nogomet, nego i redovno ide na treninge. Tko zna, možda baš Orlić jednog dana bude članom neke nove nezaboravne generacije. 

Picigin razveselio Makedonce 

U slobodno vrijeme gosti iz Crne Gore, Makedonije, BiH, Mađarske i Estonije ponajviše su uživali na splitskim plažama Bačvicama i Žnjanu. I dok je jednima bilo najvažnije sunčati se i uživati u kupanju, drugi su pokušali otkriti čari picigina.

- Tako nešto još nismo vidjeli. Nismo uspjeli zaigrati, ali smo shvatili kako se igra - objasnili su nam Makedonci. 

Mađari su put u Split iskoristili kako bi upoznali i ostale gradove, između ostalih posjetit će i Dubrovnik. 

- U našoj zemlji svi pričaju o Hrvatskoj kao prekrasnoj zemlji. Plaže su uistinu najljepše koje sam do sada vidjela. Osim Splita, posjetili smo i Trogir, a posebno me raduje put u Dubrovnik - kazala nam je Gerda iz Mađarske.

Dunja Drinić, iz Modrića u Bosni i Hercegovini prvi je put u Splitu. Šetajući ulicama Splita Dunja kaže kako je većina prijatelja poželjela ostati živjeti tu i ne samo zbog plaže već naglašava: 

- Meni se posebno svidjela Riva noću. Mogla sam ostati šetati cijelu noć.  

Svečano zatvaranje prvi put izvan Splita 

Završetkom Međunarodnih dana završena su i sportska natjecanja. U tijeku su pripreme za svečano zatvaranje koje će biti održano u Zagrebačkoj Areni 15. rujna 2011. s početkom programa u 17.00h. Uz zanimljiv sportsko – zabavni program, djeci i mladima to je prilika da još jednom prepričaju sva iskustva i pripreme se za početak nove školske godine, jer kako to već godinama biva kad završe igre, počinje škola. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'