Sport

Komentari 4

Markota odlazi iz Cibone? Posvađao se s trenerom usred utakmice, unio mu se u lice!

Markota odlazi iz Cibone? Posvađao se s trenerom usred utakmice, unio mu se u lice!

Kako doznajemo, Markota je, nezadovoljan minutažom, zalupio vratima svlačionice nakon što je trener Cibone Vladimir Jovanović izašao. Ubrzo nakon toga je krenula žestoka svađa...

Cibona je uoči završnice sezone vrlo vjerojatno ostala bez jednog od najiskusnijih košarkaša!

Damir Markota (36) je utakmicu protiv Gorice u srijedu (91-84) započeo u prvoj petorci, odigrao je svega tri i pol minute, a u drugom poluvremenu se nije ni pojavio na parketu. Razlog je žestoka svađa s trenerom Vladimirom Jovanovićem koja se dogodila na poluvremenu! 

Kako doznajemo, Markota je, nezadovoljan minutažom, zalupio vratima svlačionice nakon što je Jovanović izašao. Srpskog trenera je to izbacilo iz takta pa se vratio nazad u svlačionicu te se unio u lice bivšem hrvatskog reprezentativcu. Došlo je do verbalnog sukoba i velike svađe, a sve je rezultiralo time što se Markota nije ni pojavio na parketu u drugom poluvremenu.

Nije ga bilo niti na današnjem treningu, a navodno su mu iz kluba poručili da više ni ne treba dolaziti. No iz Cibone nisu htjeli ništa komentirati za javnost. 

Još nije poznato je li se klub odlučio na raskid ugovora s igračem. No kada se igrač sukobi s trenerom i ugrozi njegov autoritet, u takvim situacijama je vrlo logičan slijed događaja. A to je da nakon ovog incidenta gotovo sigurno Markotu više nećemo gledati u dresu Cibone.

Popularni Šveđo je u Draženov dom došao početkom sezone da kao iskusni košarkaš pomogne Ciboninim mladićima u razvoju. U ABA ligi je bio na prosjeku od šest koševa po utakmici, dok je u hrvatskom prvenstvu prosječno zabijao 8.2 poena. 

Markota je u Ciboni bio čak u četiri navrata, prvi put se zadržao od 2001. godine do 2006., bio je i 2015. godine, a u posebnom pamćenju ostala mu je sezona 2018/2019 kada je s 'vukovima' srušio Cedevitu i osvojio naslov hrvatskog prvaka. Nažalost, četvrta epizoda će, prema svemu sudeći, završiti neslavno. 

Najčitaniji članci