Obavijesti

Sport

Komentari 20

Marlies Schild prvo zlato u slalomu, Jelušić završila 17.

Marlies Schild prvo zlato u slalomu, Jelušić završila 17.
1

Austrijska skijašica Marlies Schild osvojila je premijerno zlato na Svjetskim prvenstvima. Slavila je ispred Zettel i Pietilae-Holmner. Ana je zauzela 17. mjesto

VIDEO

Svoju je prvu pojedinačnu zlatnu medalju na Svjetskim prvenstvima, kao i uopće na velikim jednokratnim natjecanjima, osvojila austrijska skijašica Marlies Schild. Slavila je 29-godišnjakinja u slalomu, posljednjoj utrci ženskog programa 41. Svjetskog prvenstva u alpskim skijaškim disciplinama, koje sutra završava u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.

Nakon što je njezina prva pratiteljica iz prve vožnje i najveća slalomska rivalka ove sezone u Svjetskom kupu, Finkinja Tanja Poutiainen, kiksala pretkraj druge vožnje, Austrijanka je uspjela suvereno obraniti 61 stotinku sekunde pred sunarodnjakinjom Kathrin Zettel, prednost stečenu u prvoj vožnji. Na koncu je pobijedila s 34 stotinke prednosti, potrošivši za dva spuštanja niz Gudiberg minutu, 45 sekundi i 79 stotinki. Treće je mjesto zauzela Šveđanka Maria Pietilä-Holmner zaostavši 65 stotinki. Domaća miljenica Maria Riesch uvjerljivo je ostala bez medalje zakasnivši na četvrtom mjestu čak 1.34 sekunde za pobjednicom.

Slovenka Tina Maze, peta danas u slalomu ali i zlatna veleslalomašica, jedina je pokvarila račune austrijskim reprezentativkama u Garmischu. Pobjede su u svim ostalim disciplinama uzele Austrijanke (Görgl dva puta, Fenninger i Schild).

Ekipno zlato iz Årea prije četiri godine bila je jedino dosad osvojeno odličje najvećeg sjaja za Schild.

Gledano s ovosezonskim utrkama Svjetskog kupa, najbolja slalomašica nakon odlaska Janice Kostelić pobijedila je u svih šest nastupa koja je završila. Bez plasmana i bodova ostala je samo pri dvjema natjecanjima, u Aspenu i Flachauu.

Nakon što drugu vožnju nisu završile četiri slalomašice, najbolja hrvatska predstavnica Ana Jelušić na kraju je zauzela solidno 17. mjesto. U prvoj je vožnji bila 24. Ukupno je za Schild generirala 3.65 sekundi zaostatka. U drugoj je vožnji od Schild bila sporija samo sedam stotinki.

Unutar 30 najboljih završila je i Sofija Novoselić (31. nakon prve vožnje). Na kraju je zauzela 28. mjesto. Iva Mišak, 17-godišnja Varaždinka, zauzela je 35. mjesto u konkurenciji 111 slalomašica. Nakon prve je vožnje bila 41.

Četvrta hrvatska predstavnica, Tea Palić, nije završila prvu vožnju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu