Sport

Komentari 4

Marquez opet pod nož: Oštetila se pločica na kojoj je 12 vijaka

Marquez opet pod nož: Oštetila se pločica na kojoj je 12 vijaka

Španjolac je morao na novu operaciju nakon loma nadlaktične kosti na prvoj utrci sezone SP-a u klasi MotoGP. Iako je želi voziti već ovaj vikend, to mu u momčadi Honde nisu dali

Marc Márquez (27) osjeća posljedice loma ruke prije 16 dana na Velikoj nagradi Španjolske, prvoj utrci Svjetskog prvenstva u MotoGP-u. Šesterostruki prvak morao je na novi zahvat.

Liječnici su mu, naime, u slomljenoj desnoj nadlaktici pronašli oštećenu titanijsku pločicu koja je umetnuta nakon prve operacije i pričvršćena s 12 vijaka. Razlog oštećenja je, kažu, nakupljeni stres.

POGLEDAJTE VIDEO: Marc Márquez

- Došlo je do loma na implantatu i titanijska ploča zamijenjena je novom fiksacijom. Vozač nije osjećao bol i imao je osjet u ruci. Moramo pričekati pa ćemo procijeniti vrijeme oporavka - rekao je liječnik Xavier Mir.

Nakon 48 sati moći će ga otpustiti iz bolnice u Barceloni. Márquez se probao vratiti još na Velikoj nagradi Andaluzije tjedan dana nakon pada u Jérezu, ali je na koncu ipak odustao jer se nije osjećao dobro.

- Ne znam je li zbog vrućine, umora ili upale živca, ali nisam imao snage u ruci - komentirao je tada Marc.

- Želim se što prije vratiti zbog strasti prema motociklizmu, jer dajem sve od sebe u onome što radim. Oduvijek sam imao svoje ideje i slijedio svoje instinkte. Svi znaju da rušim granice. Tko je uz mene, zna kakav sam. Posljednje što ću učiniti je odusatti. Pokušao sam jer ću tako moći lakše zaspati sad i kroz cijelu sezonu - dodao je.

Takav stav izazvao je divljenje u motociklističkom svijetu, hvalili su ga i sunarodnjak Álex Rins iz Suzukija, i momčadski kolega iz Honde Cal Crutchlow. I veliki Valentino Rossi iz Yamahe, sedmerostruki prvak.

- Odluka liječnika bila je pomalo ekstremna, ali vidjeti kako se nosi nakon onakve operacije nevjerojatno je za čovjeka - kazao je Rossi.

I sad je kalkulirao s povratkom na stazu, želio je voziti u Brnu na Velikoj nagradi Češke, ali to ipak nije bilo izvedivo. Umjesto njega vozit će Stefan Bradl.

Najčitaniji članci