Obavijesti

Sport

Komentari 1

Martić je u polufinalu Palerma!

Martić je u polufinalu Palerma!

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (29, WTA 15) izborila je polufinale WTA turnira u Palermu. Pobijedila je Bjeloruskinju Aliaksandru Sasnovič (26, WTA 119) sa 7-6 (5), 7-6 (3) nakon dva sata i 18 minuta igre.

VIDEO

Martić će za mjesto u finalu prvog WTA turnira nakon petomjesečne stanke izazvane pandemijom Covida-19 igrati protiv pobjednice dvoboja 4. nositeljice Estonke Anett Kontaveit (WTA - 22.) i Talijanke Elisabette Cocciaretto (WTA - 156.) koja je u 1. kolu izbacila Osječanku Donnu Vekić.

Donna ispala od 157. na svijetu
Donna ispala od 157. na svijetu

Martić je u dvoboj sa 26-godišnjom Bjeloruskinjom ušla s prednošću 3-1 u međusobnim dvobojima (3-0 u mečevima odigranim u glavnom ždrijebu), ali se Sasnovič pokazala vrlo opasnom suparnicom i dobro namučila prvu nositeljicu turnira u Palermu.

Dobrim dijelom prvog seta Bjeloruskinja je bila bolja, ali nije uspjela materijalizirati prednost koju je imala. Sasnovič je do prvog 'breaka' u meču došla u devetom gemu, ali je na servisu za prvi set osvojila samo jedan poen. Kod 5-5 je Martić spasila nove tri 'break-lopte' i nakon propuštene set-lopte u 12. gemu, ipak osvojila prvi set u 'tie-breaku', u kojem je rezultat bio 7-5.

Kad je 15. tenisačica svijeta povela sa 4-1 u drugom setu s dva 'breaka' prednosti, činilo se da kraj dvoboja blizu, ali Bjeloruskinja je smogla snage za povratak. Oduzela je servis 29-godišnjoj Dućanki u šestom gemu i to ponovila u desetom gemu, kad je Martić servirala za pobjedu i propustila tri meč-lopte (40-15 i još jednu prednost).

Petra pokazala karakter! Slavila preokretom protiv Samsonove
Petra pokazala karakter! Slavila preokretom protiv Samsonove

Petra je novim 'breakom' u sljedećem gemu osigurala novi servis za pobjedu, ali je osvojila svega jedan poen pa je odluka o drugom setu pala u još jednom 'tie-breaku'. I opet je Martić kvalitetnije odigrala odlučujući gem, kao i u prvom setu. Od vodstva 4-3 hrvatska tenisačica je nanizala tri poena, a na četvrtu meč-loptu preciznim i snažnim servisom okončala dvoboj. 

Za plasman u polufinale Martić je osvojila osam poena više od svoje suparnice, imala relativno lošu realizaciju prvog servisa (59 %) i bila vrlo dobra u realizaciji na drugom početnom udarcu (55 %). Spasila je sedam od 11 'break' prilika Sasnovič, a iskoristila četiri od sedam prilika za oduzimanje servisa bjeloruskoj tenisačici.

Probivši se u polufinale Petra Martić je osigurala uspon na 14. mjesto pojedinačne WTA ljestvice, čime je izjednačila svoj najbolji renking. U slučaju trijumfa na turniru u Palermu hrvatska tenisačica bi u ponedjeljak osvanula na 13. mjestu WTA ljestvice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju