Obavijesti

Sport

Komentari 4

Martić u prvom WTA polufinalu u karijeri, Čilić predao Murrayu

Martić u prvom WTA polufinalu u karijeri, Čilić predao Murrayu
1

Trenutačno 112. tenisačica svijeta Petra Martić napravila je uspjeh karijere plasiravši se u polufinale Kopenhagena, a Lučić je sjajan tjedan završila porazom u četvrtfinalu

VIDEO

Plasman u polufinale jednog WTA turnira prvi je put u karijeri ostvarila 20-godišnja hrvatska tenisačica Petra Martić. S druge strane, Mirjana Lučić nije bila jednako uspješna...

Martić je u prvom srazu četvrtfinalnog programa na WTA-ovu turniru u Kopenhagenu pobijedila Alonu Bondarenko 6-4, 3-6, 6-3, te izborila subotnji polufinalni ogled protiv bolje iz ogleda Kineskinje Shuai Zhang i četvrte nositeljice, Čehinje Lucie Šafarove.

Trenutačno 112. tenisačica svijeta sačuvala je prednost breaka, svog drugog u meču, u trećem gemu prvog seta za 6-4 pobjedu. U drugom je setu Ukrajinka uzvratila s dva breaka (naspram jednog Martić) i dobila tu dionicu 6-3. Konačno, u odlučujućem je setu istu (2-1) prednost u breakovima ponovno ostvarila Hrvatica. Onaj napravljeni u osmom gemu za 5-3 vodstvo bio je presudan, jer je potom Martić uspješno odservirala za pobjedu.

Ukupno je pobjednica pogodila devet aseva naspram jednog suparničinog, ali je prikupila i velikih deset dvostrukih pogrešaka na servisu u odnosu na dvije Ukrajinkine.

Najveći uspjesi Petre Martić na WTA-ovu Touru dosad su bila tri četvrtfinala: dva u Portorožu (2008. i 2009. godine), te jedno u Budimpešti (2009.).

Turnir u Kopenhagenu igra se na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 220.000$. Prva je nositeljica domaća predstavnica i najbolja tenisačica WTA-ove ljestvice, Caroline Wozniacki.

Odličan je tjedan na travi u Birminghamu, na turniru koji se također igra uz nagradni fond od 220.000$, imala Mirjana Lučić, koja je prvi put spojila tri pobjede u glavnom ždrijebu jednog WTA-ova turnira nakon Wimbledona 1999. godine, kada je u All England Clubu igrala polufinale. Ponovila je tako četvrtfinale iz Strasbourga u tjednu prije Roland Garrosa, gdje je također igrala četvrtfinale, opet prvi put nakon Wimbledona 1999.

Od nje je ovaj put bila bolja trenutačno 19. a nekad prva igračica svijeta, Srpkinja Ana Ivanović, koja je slavila sa 6-3, 6-4.

Iskusna 29-godišnja Makaranka dobro se držala tijekom cijelog meča, ali nije uspijevala držati stabilnost na servisu i koristiti sve prilike kojoj je druga nositeljica davala. Igrala je, međutim, agresivno, i ostvarila zavidan broj kvalitetnih winnera.

U prvom se setu dobro držala na servisu sve do osmog gema, u kojem je napravila čak četiri (!) duple servis-pogreške koje su je na kraju, premda se igrao izjednačen gem, koštale njegova gubitka. Na servisu je Ivanović potom potvrdila 6-3 pobjedu.

Tijekom cijelog prvog seta na pet svojih servis-gemova Ivanović je izgubila svega tri poena.

Pala je i ona odmah na startu drugog seta, kada je Lučić iskoristila prvu priliku za break. Nije, međutim, to uspjela materijalizirati jer ga je Ivanović odmah vratila.

Izgubile su obje tenisčice i svoje iduće servis-gemove, da bi presudnu prednost kvalitetnija Ivanović iskoristila u devetom gemu povevši 5-4. Na svom si servisu potom opet nije dopustila kiks.

U polufinalu će Srpkinja igrati protiv Slovakinje Daniele Hantuchove.

Čilić predao Murrayu bez borbe zbog ozljede gležnja

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić predao je bez borbe četvrtfinalni meč ATP turnira u londonskom Queen's Clubu domaćem predstavniku Andyju Murrayju...

Škot se tako i bez izlaska na teren probio u polufinale, a razlog Čilićeva povlačenja je ozljeda gležnja. Trebao je to biti sedmi međusobni okršaj ove dvojice tenisača u kojem bi Međugorac lovio drugu pobjedu.

Murray još uvijek ne zna suparnika u polufinalu budući da kiša ometa program na travnatim terenima turnira koji se igra uz nagradni fond od 694.000 eura. Završen je tek jedan meč i to onaj koji je prekinut u četvrtak. Britanac James Ward, 216. tenisač svijeta koji je u turnir ušao s pozivnicom, napravio je iznenađenje izbacivši branitelja naslova, Amerikanca Sama Querreyja, s 3-6, 6-3, 6-4.

WTA Kopenhagen, četvrtfinale:

Martić – A. Bondarenko 6-4, 3-6, 6-3

WTA Birmingham, četvrtfinale:

Hantuchova (4) – Riske 6-2, 6-4

Ivanović (2) – Lučić 6-3, 6-4

ATP Queen's Club, četvrtfinale:

Murray (2) – Čilić (8), predaja Čilića bez borbe

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom