Obavijesti

Sport

Komentari 4

Martić: Zadnjih 10 dana bili su jako intenzivni, nije bilo lako...

Martić: Zadnjih 10 dana bili su jako intenzivni, nije bilo lako...
38

Na zemlji se najbolje osjećam, ovaj turnir izvlači najbolje emocije i najbolji tenis iz mene. Ne osjećam da sam prestara iako ima i mlađih od mene, haha, kaže Petra Martić nakon ispadanja u četvrtfinalu Roland Garrosa

VIDEO

Turnir iz snova za Petru Martić (28) je završio u četvrtfinalu Roland Garrosa. Dućanka je nakon dva sata igre izgubila od 19-godišnje češke senzacije Markete Vondroušove 7-6 (7-1), 7-5.

Bio je to meč s čak devet breakova, pri čemu je Petrina protivnica imala samo jedan više. A jako je bila blizu i petom, koji bi joj ujedno donio i prvi set. Imala je 0-40 na servisu Vondroušove kod vodstva 6-5.

Pokretanje videa...

01:44

Bio je to sličan meč kao u trećem kolu ovogodišnjeg Australian Opena, gdje je Petru u dva izjednačena seta zaustavila Amerikanka Sloane Stephens, 7-6 (8-6), 7-6 (7-5).

- Sad je jednako bolno kao i onaj meč u Australiji, ali sad se malo lakše nosim s tim nego prije tri mjeseca. Mislim da sam odigrala dobar meč i bila sam jako blizu, kao i tada - rekla je Petra Martić nakon meča u razgovoru za HRT.

Petra, glavu gore! Uz probleme si stigla do uspjeha karijere...
Petra, glavu gore! Uz probleme si stigla do uspjeha karijere...

- Ona je odigrala stvarno nevjerojatno dobro. Dala mi je jako malo neforsiranih pogrešaka i s time mi se bilo jako teško nositi. Teško je protiv takve igračice, koja se tako dobro kreće, zaraditi svaki poen. Jednostavno sam ostala nekoliko poena kratka - nastavila je.

Najviše žali za propuštenim prvim setom.

- Imala sam tri vezane break-lopte. Doduše, na njen servis, ali to je velika šansa. Ne mislim da sam odigrala nešto pretjerano loše u tom trenutku, ali cijeli tijek meča u tom se trenutku promijenio. Nakon tri minute gubila sam set i 3-0, nisam znala kako se ni zašto to uopće dogodilo. Mislim da je taj dio meča zapravo odlučio pobjednika.

Petra je do pariškog četvrtfinala imala 4-0 protiv Vondroušove, koju je pobijedila nedavno u finalu WTA turnira u Istanbulu za prvu titulu u karijeri. Dalo joj je to snage da vjeruje u povratak u drugom setu od 5-2 do 5-5. Ali 44 neforsirane pogreške, 21 više od protivnice, bile su previše da bi prošla u polufinale i izborila meč s Britankom Johannom Kontom.

- Imale smo dosta teških mečeva u prošlosti, tako da sam vjerovala da se mogu vratiti. A i nije lako završiti meč u četvrtfinalu Grand Slama, tako da sam računala i da će proraditi njeni živci, što se i dogodilo. Ali na kraju ipak nije bilo dovoljno.

Šteta! Borbena Petra pokušala sve, Čehinja je bila nepogrešiva
Šteta! Borbena Petra pokušala sve, Čehinja je bila nepogrešiva

Plasmanom u četvrtfinale, najboljim rezultatom na Grand Slamovima, Martić će od ponedjeljka biti 24. na ljestvici, što joj je najbolji plasman karijere. Mogla je i više, ali...

- Zadnjih deset dana bili su jako intenzivni. Što na terenu, što van terena. Našla sam se u novim situacijama, nije mi se lako nositi sa svim tim, s vama (novinarima, op.a.) također, haha. Trebat će mi sigurno nekoliko dana da se slegnu sve emocije, da sagledam cijelu situaciju i da napokon počnem uživati u svemu što sam napravila ovdje.

Sjajno je bilo gledati njene igre na Roland Garrosu, a uživali su i neutralni gledatelji koji su je podržavali u velikom broju. Čulo se i tijekom meča s Vondroušovom s tribina terena Suzanne-Lenglen: "Petra, Petra, Petra".

Tenisko čudo iz garaže: Mala iz Duća postala senzacija Pariza!
Tenisko čudo iz garaže: Mala iz Duća postala senzacija Pariza!

- Na zemlji se najbolje osjećam, ovdje sam ostvarila prvi veliki rezultat i, evo, sad mi je ovo najbolji rezultat karijere. Jednostavno, ovaj turnir izvlači najbolje emocije iz mene, najbolji tenis i stvarno se nadam da ću jednog dana otići dalje od četvrtfinala - rekla je Petra.

U siječnju je napunila 28 godina i vjeruje kako je spremna i za više domete od ovoga.

- Sigurno planiram igrati tenis još barem četiri, pet godina. Mislim da su najbolje godine ispred mene i ne osjećam pritisak s te strane da sam nešto prestara. Iako ima i mlađih, haha. Ali svejedno mislim da je najbolji tenis ispred mene i veselim se novim turnirima - zaključila je Petra Martić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu