Obavijesti

Sport

Komentari 40

Mata je rastužio Norwich City, Middlesbrough se vraća u PL

Mata je rastužio Norwich City, Middlesbrough se vraća u PL
1

Manchester United pobijedio je Norwich City na gostovanju 1-0 i doveo ga na rub ispadanja iz Premiershipa. Loše vijesti za Van Gaala ozljede su Anthonyja Martiala i Mattea Darmiana

VIDEO

Wayne Rooney dugo je vukao loptu u šesnaestercu Norwich Cityja, okrenuo se i gurnuo je prema Juanu Mati, a Španjolac je mirno pospremio u prvi kut za svoj šesti premijerligaški gol ove sezone, ujedno i pobjednički za Manchester United.

"Crveni vragovi" pobijedili su na Carrow Roadu 1-0, učvrstili petu poziciju i zadržali šanse da izbore četvrto mjesto koje donosi kvalifikacije za Ligu prvaka. Gradski rival City bježi im samo jedan bod, a West Ham ima utakmicu i četiri boda manje.

Momčad Louisa van Gaala imala je terensku inicijativu gotovo cijelu utakmicu, no borbeni domaćini pružali su vrlo dobar otpor sve do 72. minute i sjajne kontre gostiju koju je okrunio Mata.

Tri će boda svakako veseliti nizozemskog trenera, ali će ga zabrinuti ozljede dvojice važnih igrača. Anthony Martial ozlijedio se na zagrijavanju, a Matteo Darmian izašao je iz igre u 16. minuti nakon što mu se dugo pružala pomoć na terenu.

Norwich, za kojega je cijelu utakmicu odigrao bivši dinamovac Ivo Pinto, doveo se u velike probleme 21. porazom u sezoni. Ima dva boda manje od sigurne zone koju drži Newcastle, a u posljednja dva kola čekaju ga ispiti protiv Watforda (kući) i Evertona (u gostima).

Manchester United imat će izravan duel za Europu protiv West Hama sljedeći utorak u posljednjoj utakmici na Boleyn Groundu, a prvenstvo zaključuje u subotu ogledom protiv Bournemoutha. Posljednja utakmica u sezoni za "vragove" finale je FA kupa 21. svibnja na Wembleyju protiv Crystal Palacea.

Nogometnim vijestima iz Engleske valja pridodati i rezultat izravnog okršaja u posljednjem kolu Championshipa za promociju u Premiership. Middlesbrough i Brighton odigrali su 1-1 pa je Middlesbrough sačuvao drugo mjesto i višemilijunsku zaradu zbog bolje gol-razlike za jedan jedini gol od svog subotnjeg protivnika.

Brighton će, uz Hull, Derby i Sheffield Wednesday, u razigravanje za elitni razred, a Middlesbrough s Burnleyjem već slavi veliki uspjeh.

Premiership, 36. kolo:

  • Norwich City - Manchester United 0-1
  • Aston Villa - Newcastle United (16:00)
  • Bournemouth - West Bromwich Albion (16:00)
  • West Ham - Swansea City (16:00)
  • Crystal Palace - Stoke City (16:00)
  • Sunderland - Chelsea (16:00)
  • Leicester City - Everton (18:30)
 
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige