Obavijesti

Sport

Komentari 13

Mata, majstore! Svake godine donirat će jedan posto plaće...

Mata, majstore! Svake godine donirat će jedan posto plaće...
3

577.000 KUNA Zovem sve svoje kolege da mi se pridruže. Zajedno ćemo lako pokrenuti nešto što će se temeljiti na zajedničkim vrednotama koje mogu postati sastavi dio nogometne industrije, kaže Juan Mata

VIDEO

Juan Mata visok je samo metar i sedamdeset, ali je ljudina i pol.

Španjolac je odlučio da će do kraja karijere donirati jedan posto godišnje plaće u dobrotvorne svrhe, a u Manchester Unitedu zarađuje 7.8 milijuna eura. Pozvao je i desetoricu kolega da učine isto, vidjet ćemo hoće li se tko odazvati.

- To je mala gesta, ali može promijeniti svijet. Od danas ću jedan posto svoje plaći donirati zakladi Common Goalu koju vodi nevladina organizacija 'Streetfootballworld' i podupire nogometne dobrotvorne ustanove u cijelom svijetu - izjavio je Mata.

Nevladina organizacija 'Streetfootballworld' okuplja 120 dobrotvornih ustanova, a Mata želi da s još deset igrača svake godine da svoj doprinos i s tim divnim ljudima kojima je od osobnog interesa važnije pomoći drugima, napravi nešto i pokrene stvari.

- Zovem sve svoje kolege profesionalce da se mi pridruže i da oblikujemo prvih jednaest Common Goala. Zajedno ćemo lako pokrenuti nešto što će se temeljiti na zajedničkim vrednotama koje mogu postati sastavni dio nogometne industrije - zauvijek - rekao je španjolski reprezentativac Juan Mata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju