Obavijesti

Sport

Komentari 50

Mata: Možemo izbaciti Barcu i izboriti finale s Real Madridom

Mata: Možemo izbaciti Barcu i izboriti finale s Real Madridom
1

Od početka Lige prvaka, Barcaa i Real su najveći favoriti za osvajanje naslova. Možda će nama to samo olakšati posao. Znamo da se možemo u finale, kaže Mata

VIDEO

Chelseajev 23-godišnji španjolski ofenzivac Juan Mata izrazio je uvjerenje u intervjuu za Mirror kako njegova momčad u polufinalu Lige prvaka može eliminirati branitelja naslova Barcelonu.

Mata je optimističnu poruku poslao djelomično i na bazi vlastitog iskustva iz 2008. godine, kada je bio jedna od najvažnijih karika Valencije koja je u polufinalu Kupa kralja izbacila Barcelonu.

- To je bila jedna od mojih najboljih utakmica. Za pobjedu protiv Barcelone, morate odigrati veliku utakmicu, to je barem jasno – započeo je Mata.

- Oni su velika momčad, svi znaju da imaju jednog od najboljih igrača svijeta. No, u nogometu ništa nije nemoguće. Moramo biti efikasni u šansama koje izborimo i braniti se kompaktno, kao momčad, kada će oni napadati. Moramo se držati svi zajedno na igralištu.

- Od početka Lige prvaka, Barcelona i Real Madrid su najveći favoriti za osvajanje naslova. Možda će nama to samo olakšati posao. Znamo da se možemo kvalificirati u finale, ako ćemo igrati dobro – smatra Mata.

- Istina je da Barcelona ima puno igrača s iskustvom igranja tako velikih utakmica. No, imamo ih i mi. Sjetite se samo koliko je Chelsea odigrao polufinala u zadnjih osam godina.

- Nakon serije dobrih rezultata, puni smo samopouzdanja. U polufinalu smo Lige prvaka i FA Cupa, a u prvenstvu se borimo za treće ili četvrto mjesto. Samopouzadnje je u nogometu najvažnija stavka koja može preokrenuti stvari.

Real Madrid odbio je Matu u njegovim mlađim danima. Veli kako bi finale protiv ''kraljevskog kluba'' bio idealan scenarij.

- Da, to bi bilo ostvarenje sna. No, ako smo u finalu, onda je zapravo i svejedno protiv koga ćemo igrati.

Kada su se Barcelona i Chelsea zadnji puta sastali u polufinalu Lige prvaka, 2009. godine, bilo je 0-0 u Barceloni, te 1-1 u Londonu. Barcelona je prošla zahvaljujući kasnog golu Andresa Inieste, ali i uz obilatu pomoć novreškog suca Toma Henninga Øvrebøa, koji je izrazito oštetio ''bluese''.

- Chelsea je tada bio jako blizu prolaska. Sjećam se dobro tog Iniestinog gola. Nadam se da bi ovoga puta opet moglo biti tijesno, ali s drukčijim ishodom – zaključio je Mata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'