Obavijesti

Sport

Komentari 30

Mata zabio u pobjedi Chelsea, ali 'bluesi' ostali bez Drogbe

Mata zabio u pobjedi Chelsea, ali 'bluesi' ostali bez Drogbe
9

Chelsea se mučio protiv Norwicha, ali je ipak na kraju osigurao tri boda. Za 'bluese' su debitirali i Juan Mata i Lukaku, a Drogba je stradao u sudaru s golmanom

VIDEO

Nogometaši Chelseaja zasjeli su barem nakratko na vrh ljestvice engleskog Premiershipa nakon što su u trećem kolu prvenstva s 3-1 bili bolji od Norwicha.

Nogometaši menadžera Andrea Villasa-Boasa odlično su otvorili utakmicu i već su nakon samo šest minuta stigli u vodstvo pogotkom Portugalca Bosingwe. Nakon toga "bluesi" nisu uspijevali držati pritisak, te su inicijativu prepustili Norwichu koji je umalo izjednačio preko Granta Holta čiji je udarac glavom vratar Chelseaja Hilario teškom mukom zaustavio. Na predah se otišlo s minimalnim vodstvom Chelseaja koji nije ostavio osobiti dojam u prvome poluvremenu.

Početak drugog poluvremena pripao je Chelseaju, ali nakon nekih 10-ak minuta pritisak je popustio i Norwich je ponovno opasno prijetio. Upornost nogometašima Paula Lamberta isplatila se u 63. minuti kada je Grant Holt, nakon katastrofalnog nesporazuma vratara Hilarija i srbijanskog reprezentativca Branislava Ivanovića, zabio iz poluvojela za 1-1.

U 65. minuti utakmice Didier Drogba sudario se u skoku s gostujućim vratarom Johnom Ruddyjem koji ga je doslovno nokautirao. Bjelokošćanin je pao na travnjak kao bez svijesti, okrenut licem prema dolje, bez ikakvog pokušaja da pad ublaži rukama. Bio je to stravičan prizor nakon kojeg je odmah ušla liječnička služba koja mu je imobilizirala vrat i odnijela ga na nosilima izvan travnjaka. Prekid je potrajao više od pet minuta nakon čega je utakmica nastavljena, a ozlijeđenog Drogbu zamijenio je Francuz Anelka.

Priliku je dobio i novo ppjačanje Chelsea Juan Mata koji je na travnjaku zamjenio Maloudu.U 83. je minuti u igru ušao 17-godišnji Belgijac Romelu Lukaku također upisavši debi u dresu londonske momčadi.

Rezultat se nije mjenjao sve do 82. minute kada je Frank Lampard iz jedanaesterca, koji je iznudio Brazilac Ramires, zabio za vodstvo od 2-1.

U nadoknadi od punih 11 minuta potpuno je dominirao Chelsea i na kraju uvjerljivo pobijedio zabivši i treći gol. Strijelac je bio Juan Mata kojemu je to bio prvi nastup u dresu Chelsea.

Momčad Villasa-Boasa i dalje izgleda dosta neuštimano, ali treba dati vremena Portugalcu da posloži momčad na način na koji on smatra da je najbolji.

Odmah nakon susreta trener 'bluesa'  rekao je da je stanje ozljeđenog igrača Chelsea već bolje.

Didier Drogba teže je prošao u sudaru s golmanom Norwicha Johnom Ruddyem. Drogna je nekoliko minuta ležao na travnjaku bez svijesti prije nego mu je prižena pomoć, ali kako tvrdi trener 'bluesa' igrač se polako oporavlja od udarca.

- Napravit ćemo još dodatnih pretraga kako bismo saznali točno u kakvom je stanju, ali zasada se oporavlja. Nadamo se da će sve biti u redu s njim, prije svega kao čovjekom, a zatim i kao nogometašem - rekao je boas za ozljeđenog Drogbu.

U ostalim utakmicama Swansea i Sunderland odigrali su bez pogodaka, baš kao i Aston Villa i Wolves. Wigan je na svom terenu s 2-0 bio bolji od Queens Park Rangersa pogocima Di Santa, dok je Everton slavio na gostovanju kod Blackburna pogotkom Artete iz jedanaesterca u posljednjim trenucima utakmice.


 

Premiership, 3. kolo, rezultati:

Chelsea - Norwich 3-1 (Bosingwa 6, Lampard 82-11m, Mata 90+11 / Holt 63)

Aston Villa - Wolves 0-0 

Swansea - Sunderland 0-0

Wigan - Queens Park Rangers 2-0 (Di Santo 41, 66)

Blackburn - Everton 0-1 (Arteta 90)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku