Obavijesti

Sport

Komentari 29

Matej Delač: Ne zovu me ni u mladu repku, kako će onda u A

Matej Delač: Ne zovu me ni u mladu repku, kako će onda u A
1

Bivši golman Intera iz Zaprešića debitirao je na golu Chelseaja, a potpisao je i novi dvogodišnji ugovor s londonskim klubom. No i ove sezone otići će na posudbu...

VIDEO

Jako sam sretan što sam dobio priliku, hvala i treneru što mi je ukazao povjerenje. Radio sam, četiri teške godine su iza mene, jako je lijep osjećaj stati na gol Chelseaja, rekao nam je Matej Delač (21) nakon debija na golu Chelseaja.

U Ljubljani je branio protiv Olimpije u prvom poluvremenu prijateljske utakmice, a sezonu će opet odraditi na posudbi.

- Potpisao sam novi ugovor na dvije godine. Iako hrvatski mediji to nisu napisali, valjda misle da više nisam perspektivan... Ne mogu još godinu dana dobiti radnu dozvolu pa ću ići na posudbu negdje. Ne znam još kamo, ima klubova u igri. Ali, idem sad i na pripreme u Nizozemsku s Chelseajem, samim time što sam ovdje s momčadi, dovoljno govori.

Konkurencija je u Chelseaju velika, Schwarzer, Čech, Courtois...

- To je normalno i prirodno. Oni su ispred mene, naravno, a ja sam tu da se borim za sebe, da treniram mukotrpno, to je moj posao.

I Mateja je iznenadilo što ga je Mourinho poslao na gol protiv Olimpije.

- Nisam očekivao da ću dobiti priliku na pripremama. Radio sam sve četiri godine na sebi i kad nisam branio, nisam gubio nadu i sad sam dobio priliku.

Nema prilike u reprezentaciji

Nastavi li tako Matej bi morao biti reprezentativni kandidat u budućnosti.

- Naravno da bih to volio, ali mene ne pozivaju ni u mladu reprezentaciju. Ja sam uvijek tu da se odazovem, no prošli izbornici očito nisu bili zadovoljni sa mnom. Nisam ja tu da odlučujem. A što se golmana tiče, nije da nemamo golmana, imamo ih.

Nije posebno razočaran što ne igra u mladoj reprezentaciji. 

- Nisam, ja svoje odrađujem, njihovo je da procijene jesam li ili nisam kvalitetan. Na meni je da i dalje radim i da ih 'razuvjerim'. Vjerujem da ću ih demantirati.

Odlično se radi na pripremama

Delač iz prve ruke može vidjeti kako izgleda novi Chelsea.

- Izgleda dobro, trebaju nam se još priključiti i Brazilci, Belgijci... Stvarno se dobro radi, naporno, imali smo dva dana zaredom po dva treninga.

Uči od jednog od najboljih na svijetu. Kakav je Mourinho?

- Priča sa mnom normalno, kao i sa svima drugima, savjetuje me, govori što trebam raditi. Ipak, više vremena provodim s trenerom golmana Peterom i Markom Schwarzerom, jer oni su najiskusniji i najviše znaju o svemu. A tu je i Čech, koji se ponaša kao stariji prijatelj, pomaže mi u svemu i na terenu i izvan njega. On ostaje u Chelseaju i ovu sezonu.

U momčadi je puno mladih igrača iz U-21 momčadi.

- Jeremy Boga će biti stvarno dobar, mislim da ima 18 godina. Chelsea ima privilegij da uzme puno mladih igrača, nadaju se da će netko od svih njih uspjeti. Kao i ja, i oni se bore, a netko će sigurno iskočiti. 

Ciljevi? Trofeji

Mourinhovi ciljevi su uvijek isti.

- Osvajanje trofeja. Ne znam koji je važniji u ovom trenutku, ali poznavajući Mourinha, napadat će sve trofeje, on je jednostavno takav - zaključio je Delač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe