Sport

Komentari 1

Matej i Jan imaju malo vremena da skupe novac za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Bakuu

Matej i Jan imaju malo vremena da skupe novac za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Bakuu

Matej Nikolić i Jan Flegar ne putuju na SP u Bakuu s reprezentacijom iako imaju sve potrebne uvjete. Rečeno im je da se snađu, a oni sada prikupljaju sredstva kako bi si financirali putovanje

Hrvatska taekwondo reprezentacija za vikend putuje na Svjetsko taekwondo prvenstvo u Azerbajdžanu, a Matej Nikolić i Jan Flegar, borci iz TKD kluba "Jastreb", nadaju se otputovati u Baku sa svojim kolegama.

Naime, odlazak ovih mladića na Svjetsko prvenstvo ovisi o donacijama građana. Da, iako ispunjuju sve uvjete za odlazak na SP s reprezentacijom, ona je odabrala 12 sportaša (11 iz splitskog Marjana i jedan iz Zagreba), Nikolić i Flegar moraju si sami financirati put na natjecanje.

"Molimo naše roditelje i poklonike našeg sporta i one koji cijene požrtvovni svakodnevni rad naših sportaša i trenera koji u gradu Zagrebu djeluju već 32 godine i koji će braniti boje Hrvatske na SP 2023, da nam u skladu sa svojim mogućnostima pomognu u prikupljanju sredstava za nastup naših sportaša na predstojećem Svjetskom Prvenstvu" stoji u apelu kluba.

Zagrebački taekwondo savez donirao je 1000 eura po natjecatelju, ali tu su i troškovi trenera Alija Noghandoosta. Ministarstvo turizma i sporta nije reagiralo na molbu za pomoć, tako da Matej i Jan ovise o sebi, odnosno dobroj volji drugih.

Vašu potporu možete uplatiti na račun kluba sa svrhom: Potpora za Mateja i Jana SP 2023.

TKD JASTREB
ŠVARCOVA 2, ZAGREB
IBAN: HR4224840081100648990