Obavijesti

Sport

Komentari 0

Mateša: Zadovoljan sam, a u Londonu želim i nogomet

Mateša: Zadovoljan sam, a u Londonu želim i nogomet
1

Predsjednik HOO-a obećaje kako će sportovi u kojima smo uzeli medalje profitirati u svakom smislu, a razočaran je rukometom i vaterpolom

VIDEO

Zadovoljan sam učinkom naših sportaša. Prije Pekinga sam priželjkivao da ne bude manje medalja nego na prošlim Igrama u Ateni. No nisam zadovoljan sa nastupima hrvatskih sportaša u nekim sportovima, pa tako i u rukometu, sublimirao je učinak hrvatske delegacije na dan zatvaranja Olimpijskih igara predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
Mateša je posebno razočaran posljednjom utakmicom rukometaša. U borbi za medalju to nije bilo to, a daleko od prave razine bili su i vaterpolisti.
- Nije to bila igra s kojom je ova momčad osvojila zlato u Ateni, a brine me i što je to doista loš uvod u nadolazeće SP u Hrvatskoj. I vaterpolisti su bili ispod nivoa koji se od njih očekuje, pokazalo da se ih je poraz od SAD-a strašno unazadio, poraz koji se nije smio dogoditi. Očekivali smo više od njih, ali i od veslača, plivača, pa i tenisača, iako iz drugih razloga - kaže Zlatko Mateša.
Predsjednik HOO-a kaže kako je medalju od Blanke Vlašić očekivao, što se baš i ne može reći za ostale osvajače medalja.
- Uspjeh taekwondoašica i Snježane Pejčić je izuzetan, a posebno me raduje srebrno odličje Filipa Udea u gimnastici jer je to povijesni uspjeh ostvaren u bazičnom sportu i s tim se doista možemo pohvaliti. Čini mi se da je došlo vrijeme stanovite inverzije sportova, što je svakako pozitivan trend koji ćemo adekvatno popratiti - dodao je Mateša i ustvrdio kako je ta inverzija plod dugogodišnjeg ulaganja HOO-a u sve sportove, ne samo elitne. Sportovi koji su požnjeli medalje u Pekingu od toga će izvući veliku korist.
- Gimnastika, streljaštvo i taekwondo će zasigurno profitirati i dugoročno. Treba samo nastaviti ulagati u mlade sportaše. Ono što je problem jest nedostatak sportske infrastrukture za bazične sportove. Imamo izvrstan novi gimnastički centar u Međimurju i solidan u Osijeku i to je preduvjet za napredak tog sporta. Kronično nam nedostaje atletska dvorana, ali postoje naznake da bi ona mogla biti izgrađena i u Zagrebu i u Splitu - otkrio je Mateša.
U Pekingu se Hrvatska predstavila u 15 sportova, u Londonu bi taj broj mogao i porasti. Osim na ženski vaterpolo i odbojku, vrlo ozbiljno računa i na - nogomet!
- Imam čvrst dogovor s predsjednikom HNS-a Vlatkom Markovićem da će se učiniti sve da hrvatski nogomet bude na OI u Londonu - rekao je predsjednik HOO-a, koji je oduševljen Igrama u Pekingu u organizacijskom smislu.
- vo su bile Igre koje će se teško ponoviti, od nevjerojatne sportske infrastrukture do gostoprimstva kojim su svi, pa i uvijek sumnjičavi Amerikanci, upravo oduševljeni. Igre u Londonu će sigurno biti dobre, ali će biti vrlo drugačije od Pekinga - zaključuje Mateša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani