Obavijesti

Sport

Komentari 10

Mato Neretljak odveo Suwon u polufinale azijske Lige prvaka

Mato Neretljak odveo Suwon u polufinale azijske Lige prvaka
1

Golom iranskom Zob Ahanu u 99. minuti, Mato Neretljak odveo svoj Suwon Bluwings u polufinale azijske inačice najcjenjenijeg europskog klupskog natjecanja

VIDEO

Kad sam dolazio u Hajduk, sanjao sam kako ćemo se barem jednom plasirati u Ligu prvaka. Osvojili smo dva prvenstva no nažalost, Ligu prvaka nisam dočekao. Zato sada u dresu južnokorejskog Suwona igram azijsku Ligu prvaka, nasmijao se Mato Neretljak, koji je golom iranskom Zob Ahanu u 99. minuti, odveo svoj Suwon Bluwings u polufinale azijske inačice najcjenjenijeg europskog klupskog natjecanja.

- U Seoulu smo propustili puno prilika, odigrali neodlučeno 1-1 i malotko se nadao da ćemo proći dalje. Uzvrat se igrao u Iranu, na nadmorskoj visini od preko 1.500 metara no usred Isfahana, na stadionu Foolada smo izborili produžetke, a ja sam u 99. minuti realizirao kazneni udarac za 2:1 i plasman u polufinale. Bilo nas je malo strah reakcije domaćih navijača, no na koncu je sve ispalo korektno – otkriva Mato, koga smo nakratko kontaktirali nakon utakmice. 

- Veze su ovdje jako loše i samo sam se javio obitelji i nekolicini prijatelja u Orašju. Oni su uvijek uz mene i slave svaki moj uspjeh. 

Sredinom listopada Suwon igra finale FA Kupa, a odmah potom i polufinale Lige prvaka protiv katarskog Al Sadda, koje je na rasporedu 19. i 26. listopada.  

- Prvu igramo kod kuće, i u toj smo utakmici favoriti. Nadamo se da ćemo izboriti pozitivan rezultat i plasirati se u finale. Nema smisla zapeti na predzadnjoj prepreci. 

Ne tako davno pojavila se kombinacija Matinog povratka u Hrvatsku, konkretno, za njega su bili zainteresirani čelnici Hajduka, no sve je odgođeno za neka bolja vremena. 

- Moji iz Suwona nisu htjeli ni čuti za transfer, a pogotovo neće sada, nakon dobrih igara u Ligi prvaka. Vidjet ćemo, moja želja je da se jednoga dana vratim, da mi djeca idu u naše škole no za sada sam vezan ugovorom i moram ostati ovdje. I nije mi krivo, igram najbolji nogomet u karijeri, a i rezultati su više nego dobri.

Reprezentacija Hrvatske uvijek ostaje bolna tema, o kojoj Mato nerado govori. Bio je pozivan, od kad je otišao u Koreju, kao da je u zemlju propao.  

- Sto puta sam rekao kako sam svjestan da sam odlaskom u Koreju pritvorio vrata reprezentacije. Ako me izbornik treba, tu sam, rado bih se odazvao, no ne gajim previše nade. Znam da je kod nas uvijek po onoj ¨Daleko od očiju – daleko od srca¨ - zaključuje Mato. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...